Πυρκαγιά στη Χίο - Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής

Πυρκαγιά στη Χίο - Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής Facebook Twitter
0

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της ΒΙΑΛ στη Χίο

Σύμφωνα με το Ράδιο Αλήθεια της Χίου, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά στο σχολείο Βαβύλων και έχει κατεύθυνση τα Σκλαβιά και το Θολοποτάμι. Κατά την ίδια πηγή, υπάρχουν πληροφορίες για ένα ακόμη πύρινο μέτωπο κοντά στην περιοχή της Καρδαμάδας. Η περιοχή που καίγεται έχει κυρίως ελαιόδεντρα.


Όπως έκανε γνωστό από το Πυροσβεστικό Σώμα, στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες, 9 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου, ενώ από αέρος γίνεται ρίψη νερού από δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. 

Σύμφωνα με αξιωματικό της Πυροσβεστικής που μίλησε στο LIFO.gr η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ στο σημείο πνέουν βόρειοι - βορειανατολικοί άνεμοι. 

Δεν επιβεβαιώνεται η εντολή για εκκένωση οικισμών 

Σύμφωνα τοπικά Μέσα, προ ολίγου δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους στο Θολοποτάμι και στα Σκλαβιά ωστόσο ούτε τα κεντρικά της Πυροσβεστικής ούτε η τοπική δύναμη επιβεβαιώνουν το γεγονός. Σύμφωνα με αξιωματικό της Πυροσβεστικής η εντολή ενδέχεται να δόθηκε αλλά να μην υλοποιήθηκε καθώς η φωτιά περιορίζεται. 


Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM