Πτώση F-4: Βρέθηκαν συντρίμμια στον κόλπο της Κυπαρισσίας - Σε εξέλιξη η έρευνα για τους δύο ιπτάμενους

Πτώση F-4: Βρέθηκαν συντρίμμια στον κόλπο της Κυπαρισσίας - Σε εξέλιξη η έρευνα για τους δύο ιπτάμενους Facebook Twitter
0

Συντρίμμια του μοιραίου Φάντομ της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε νωρίτερα ανοιχτά της Ανδραβίδας, εντοπίστηκαν στον Κυπαρισσιακό Κόλπο το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Σύμφωνα με το τοπικό ilialive,  το σημείο της πτώσης εντοπίζεται στα ανοιχτά του Ανεμοχωρίου - Κάτω Σαμικού.

Υπενθυμίζεται πως  το διθέσιο μαχητικό στο οποίο επέβαιναν δύο χειριστές, κατέπεσε, σήμερα, Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, στις 10:30 π.μ. σε θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση το ΓΕΑ: «τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Αναζητούνται οι δύο χειριστές

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας - διάσωσης για τους δύο ιπταμένους. 

Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα αεροσκάφος C-130.   

Όπως έγινε γνωστό, το αεροσκάφος της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και απογειώθηκε από την Ανδραβίδα στις 10:15 π.μ.

Παρότι αρχικά υπήρξε η πληροφορία πως οι δύο πιλότοι έκαναν χρήση του συστήματος αυτόματης εκτόξευσης, κάτι ωστόσο που δε φέρεται να επιβεβαιώνεται από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM