Σοκαριστική είναι η μαρτυρία ενός ποδηλάτη που επέζησε του σοβαρού τροχαίου στην Πτολεμαΐδα, όπου μία οδηγός παρέσυρε έξι ποδηλάτες

 

Από το χθεσινό δυστύχημα σκοτώθηκαν δύο ποδηλάτες ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις τραυματίστηκαν από την πορεία του αυτοκινήτου της 62χρονης. «Όταν έπεσε κάτω άκουσα μόνο ουρλιαχτά», περιγράφει ο αστυνομικός - ποδηλάτης που βγήκε ζωντανός από το τροχαίο που «πάγωσε» την τοπική κοινωνία. 

 

«Μας εμβόλισε. Μας πέταξε. Στην αρχή έπεσα εγώ πρώτος κάτω, που ήμουν λίγο πιο μπροστά από όλα τα άλλα τα παιδιά και όταν έπεσε κάτω άκουσα μόνο ουρλιαχτά», περιγράφει ο 40χρονος που μίλησε στον φακό για το φονικό τροχαίο. Η παρέα είχε βγει για προπόνησή με τα ποδήλατα. «Δεν κατάλαβα τι έγινε. Τη γλίτωσα επειδή με χτύπησε πλάγια».

 

Νεκροί είναι ο 25χρονος Γιώργος Πράσσος από τα Σέρβια Κοζάνης και ο 24χρονος Γιώργος Μίλτσης από την Έδεσσα. Οι δύο νεαροί σπούδαζαν στο ΤΕΙ Φλώρινας, ενώ ο Πράσσος για αρκετά χρόνια συμμετείχε σε δεκάδες ποδηλατικούς αγώνες, έχοντας κερδίσει και τον Ποδηλατικό Γύρο της λίμνης Πολυφύτου.