Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την καταδίκη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων οκτώ ακόμη κατηγορουμένων για δάνεια 701 εκατομμυρίων ευρώ της Proton Bank

 

Οι δικαστές καταδίκασαν τον επιχειρηματία, 2 δικηγόρους και 6 τραπεζικούς και στελέχη της Τράπεζας μόνο για το αδίκημα της απιστίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν από τις υπόλοιπες κακουργηματικές κατηγορίες. Για τους υπόλοιπους 34 κατηγορουμένους, οι δικαστές αποφάσισαν την πλήρη απαλλαγή τους από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

 

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην απιστία των δύο δικηγόρων, των μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας και των υπαλλήλων των επιτροπών δανειοδοτήσεων που την τριετία 2010-2012, ενέκριναν δάνεια ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ, σε εταιρίες που φέρονται να ελέγχονταν από τον ίδιο. 

 

Οι δικαστές κατέλεξαν στην ετυμηγορία τους μετά από ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε 4 χρόνια. Ο επιχειρηματίας και οι 8 συγκατηγορούμενοι του που καταδικάστηκαν, έχουν ζητήσει την αναγνώριση ελαφρυντικών. Η τελική απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις 13 Ιανουαρίου.

 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ