Πρωταθλήτρια η Κρήτη στην μη χρήση προστατευτικού κράνους

Πρωταθλήτρια η Κρήτη στην μη χρήση προστατευτικού κράνους Facebook Twitter
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
0

Στην κορυφή των παραβάσεων του ΚΟΚ που οδηγούν σε θανατηφόρα και σοβαρά τροχαία ατυχήματα, παραμένει η Κρήτη.

Αυτό προκύπτει σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία από τους τροχονομικούς ελέγχους, στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε όλη την επικράτεια.

Την προηγούμενη βδομάδα (από 19 έως 25 Μαρτίου), η παράβαση στην οποία έδωσαν προτεραιότητα οι υπηρεσίες Τροχαίας ήταν η μη χρήση προστατευτικού κράνους, στην οποία παράβαση πρώτη έρχεται η Κρήτη, ενώ ενδιαφέρον έχει το αποτέλεσμα και στα Δωδεκάνησα, τα οποία «ισοφάρισαν» την Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, από 465 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 1.376 οχήματα και βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Κρήτης (329), στην Αττική (256), στη Μεσσηνία (66), στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης (49) και στα Δωδεκάνησα (49).

Από την Αστυνομία επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το ελληνικό λιμενικό πετάει μετανάστες στη θάλασσα για να πεθάνουν»: ΚαταγγέΈρευνα του BBC

Ελλάδα / «Το ελληνικό λιμενικό πετάει μετανάστες στη θάλασσα για να πεθάνουν», καταγγέλλει το BBC

Έρευνα του BBC επικαλείται μαρτυρίες διασωθέντων και κατηγορεί το λιμενικό πως έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων μεταναστών στη Μεσόγειο, μόνο τα τελευταία τρία χρόνια
NEWSROOM