Πρόστιμο 1.500€ σε εκκλησία με πιστούς στο Κορωπί - Μητροπολίτης Μεσογαίας: «Ασεβή» μέτρα

Πρόστιμο 1.500€ σε εκκλησία με πιστούς στο Κορωπί - Μητροπολίτης Μεσογαίας: «Ασεβή» μέτρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ιερέας σε εκκλησία στο Κορωπί λειτούργησε παρά τα περιοριστικά μέτρα και οι αρχές επέβαλαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Σε αντίδραση για το πρόστιμο που επιβλήθηκε, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος έκανε λόγο για «ασεβή μέτρα» και δήλωσε ότι θα πληρωθούν τα πρόστιμα από τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί από τους πιστούς.

Αντιδράσεις καταγράφονται στους κόλπους της Εκκλησίας για την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με το άνοιγμα των ενοριών μόνο ανήμερα τα Χριστούγεννα και των Θεοφανείων, με ανώτατο όριο 9 πιστών για σχεδόν όλες τις εκκλησίες και 25 άτομα στους μητροπολιτικούς ναούς. 

Η θέση της Εκκλησίας όπως αυτή εκφράζεται από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είναι ότι περιμένει μία βελτιωμένη πρόταση από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την Τρίτη και την Τετάρτη, οι ιεράρχες αναμένεται να θέσουν την δική τους πρόταση προς την κυβέρνηση, με στόχο να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών που θα μπορούν να εισέλθουν στους ναούς και αυτό αν συνδεθεί με τα τετραγωνικά μέτρα (πχ 1 πιστός ανά 10 τετραγωνικά μέτρα).

Αντίδραση της Μητρόπολης Μεσογαίας στην κυβέρνηση για πρόστιμο 1.500 ευρώ σε ναό του Κορωπίου

Με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Μεσογαίας καταφέρεται εναντίον της κυβέρνησης για το πρόστιμο ύψους 1500 ευρώ στον ναό και 300 ευρώ στη νεωκόρο σε ναό στο Κορωπί , που άνοιξε «για μία χούφτα ανθρώπους» , όπως λέει χαρακτηριστικά η Μητρόπολη. Η Αστυνομία, όπως λέει η Μητρόπολη πήγε στον ναό ύστερα από καταγγελία πολίτη. Δηλώνει μάλιστα ότι «τυχόν επιβαλλόμενα πρόστιμα εξαιτίας των αμαρτωλών νομοθετικών μέτρων, θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τα Φιλόπτωχα Ταμεία και το Ταμείο Στήριξης Πτωχών».

Στην ανακοίνωση τονίζεται χαρακτηριστικά: «Δεν κατανοούμε καθόλου τον παραλογισμό με τον οποίο η Κυβέρνηση επιβάλλει ασύνετα, εξωφρενικά, αντιλαϊκά και εντελώς ασεβή και απαξιωτικά για τον άνθρωπο και την Εκκλησία μέτρα». Η Μητρόπολη λέει ότι «το πρόστιμο έπρεπε να επιβληθεί σε αυτόν που έκανε την απαράδεκτη καταγγελία, χωρίς κανένα απολύτως έννομο συμφέρον, χωρίς κανέναν κίνδυνο της δημόσιας υγείας, μόνο από αντιεκκλησιαστική εμπάθεια, την οποία δυστυχώς νομιμοποιεί το Κράτος. Οι τέτοιου τύπου τύποι αποτελούν την απειλή της κοινωνίας και όχι οι απλοί πιστοί, που στρέφονται προς τον Θεό, σαν το έσχατο αποκούμπι τους, μάλιστα μέσα σε τόσο δύσκολες μέρες. Δηλώνουμε ότι προς το παρόν οι ναοί μας θα εξακολουθούν να λειτουργούν σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της υγείας που ισχύουν παντού και με απόλυτο σεβασμό στη λογική και στην κοινωνία, τα δε τυχόν επιβαλλόμενα πρόστι­μα εξαιτίας των αμαρτωλών νομοθετικών μέτρων, θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τα Φιλόπτωχα Ταμεία και το Ταμείο Στήριξης Πτωχών και Απόρων της Μητροπόλεώς μας. Ό,τι μαζέψαμε από τους εκκλησιαζό­μενους πιστούς για τους φτωχούς, τώρα πρέπει να το δώσουμε σε πρόστιμα. Καιρός εκτός από τους πιστούς να τιμωρηθούν και οι φτωχοί... Εκεί φτάσαμε.

Προτρέπουμε δε αυτόν που κατήγγειλε ως ποινικό αδίκημα την ευλάβεια των αγνών πιστών, που κανέναν δεν ενόχλησαν, να καταβάλει, αν όχι όλο έστω κάποιο ποσό στον λογαριασμό της Μητροπόλεως για τους φτωχούς, μήπως και του συγχωρέσει ο Θεός καμιά αμαρτία!».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM