Προφυλακίστηκε ο Αρτέμης Σώρρας μετά την απολογία στον ανακριτή

Προφυλακίστηκε ο Αρτέμης Σώρρας μετά την απολογία στον ανακριτή Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
1

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Αρτέμης Σώρρας, μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Ο ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις», ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο, ενώ ήταν ήδη καταζητούμενος επί δεκαέξι μήνες, κατά τη σημερινή απολογία του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Αμέσως μόλις του γνωστοποιήθηκε η εξέλιξη, είπε ότι το επόμενο πενθήμερο θα προσφύγει κατά της απόφασης ανακριτή και εισαγγελέα.

Έξω από τα δικαστήρια, παραμένουν οπαδοί του, οι οποίοι έφτασαν νωρίτερα με πούλμαν από όλη την Ελλάδα. Κρατώντας ελληνικές σημαίες, τον περίμεναν στην είσοδο, φωνάζοντάς του «αρχηγέ, αρχηγέ».

Ο Σώρρας εμφανίστηκε αγνώριστος στα δικαστήρια, με μακριά γενειάδα, μαύρο κουστούμι και χειροπέδες.

Το κατηγορητήριο, εφόσον γίνει δεκτό από τη Δικαιοσύνη στα επόμενα στάδια της ποινικής υπόθεσης, τον φέρνει αντιμέτωπο με την ποινή τής ισόβιας κάθειρξης.

Προφυλακίστηκε ο Αρτέμης Σώρρας μετά την απολογία στον ανακριτή Facebook Twitter
EUROKINISSI

Είναι αντιμέτωπος με σωρεία κακουργημάτων όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δικογραφία σε βάρος του Σώρρα και επτά συνεργατών του σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2017 μετά από έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου για το σύνολο σχεδόν της δράσης και των ενεργειών της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Προφυλακίστηκε ο Αρτέμης Σώρρας μετά την απολογία στον ανακριτή Facebook Twitter
EUROKINISSI

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η οργάνωση φέρεται να έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο και σε τράπεζες, παροτρύνοντας πολίτες να μην πληρώνουν τα χρέη τους και να αποστέλλουν εξώδικα ώστε οι πληρωμές να «τακτοποιηθούν» από τα 600 δισ. ευρώ που φέρεται ότι διαθέτει ο Σώρρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις βαρύτατες κατηγορίες που αποδίδονται στους επικεφαλής της, η οργάνωση εξακολουθεί να διαφημίζει σε μέλη της, από τα οποία λαμβάνει συνδρομές από 5 έως και 50 ευρώ, τα «εξώδικα Σώρρα» τα οποία φαίνεται να έχουν οδηγήσει δεκάδες πολίτες σε διαδικασίες πλειστηριασμού περιουσιών.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ