Προφυλακιστέος αστυνομικός για υπεξαίρεση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Προφυλακιστέος αστυνομικός για υπεξαίρεση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ Facebook Twitter
EUROKINNISSI
0

Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας αξιωματικός που υπηρετούσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας για υπεξαίρεση άνω των 400.000 ευρώ από την Οικονομική Υπηρεσία στην Αχαΐα.

Ο αστυνομικός αντιμετωπίζει τώρα την κατηγορία κατάχρησης δημόσιου χρήματος που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Το χρονικό της υπεξαίρεσης - μαμούθ

Όπως μεταδίδει το patrastimes.gr η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2013, όταν ο 45χρονος, τότε, αξιωματικός δεν είχε καταφέρει να δικαιολογήσει το μεγάλο έλλειμμα στη Οικονομική Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαϊας όπου υπηρετούσε.

  

Εκείνη την χρονιά, αστυνομικοί της τοπικής υπηρεσίας διαπίστωσαν πως τα προβλεπόμενα κονδύλια για τον ανεφοδιασμό των περιπολικών με καύσιμα είχαν κάνει «φτερά», παρά το γεγονός ότι είχε συμφωνηθεί με την αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία του Αρχηγείου η άμεση έγκριση των χρημάτων. 

Τελικά, υπό το βάρος πιέσεων και ερευνών, ο αξιωματικός φέρεται να ομολόγησε την τεράστια υπεξαίρεση και τέθηκε αμέσως σε διαθεσιμότητα. 

Το τοπικό μέσο, μεταδίδει πως τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ υπεξαιρέθηκαν σε βάθος χρόνου από τον αστυνομικό, που φέρεται να ξόδεψε μέρος των χρημάτων σε τυχερά παιχνίδια. 

Με πληροφορίες από patrastimes.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγρίνιο: Ποινική δίωξη για την υψηλή θνησιμότητα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου την περίοδο του κορωνοϊού

Ελλάδα / Αγρίνιο: Ποινική δίωξη για την υψηλή θνησιμότητα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου την περίοδο του κορωνοϊού

Η δίωξη ασκήθηκε για το αδίκημα της έκθεσης σε βαθμό κακουργήματος κατά μελών της διοίκησης του νοσοκομείου Αγρινίου και μελών της νοσηλευτικής υπηρεσίας, αλλά και κατά άλλων προσώπων που τυχόν θα προκύψουν από την ανάκριση
LIFO NEWSROOM