Προειδοποίηση Καπραβέλου για έβδομο κύμα κορωνοϊού λόγω «ακραίας χαλάρωσης» - «Θα μας καταστρέψει»

Προειδοποίηση Καπραβέλου για έβδομο κύμα κορωνοϊού λόγω «ακραίας χαλάρωσης» - «Θα μας καταστρέψει» Facebook Twitter
Φωτ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
0

Προειδοποιήσεις από τον διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου, Νίκο Καπραβέλο, για την πορεία του κορωνοϊού αλλά και ένα πιθανό έβδομο κύμα του ιού, που «θα μας καταστρέψει», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Η πανδημία δεν μας έχει ξεχάσει» είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στάθηκε στον «απαράδεκτο» αριθμό των νεκρών με τον οποίο έκλεισε ο Ιούλιος. Όπως επεσήμανε, πέρσι τον Ιούλιο ήταν γύρω στους 350, ενώ φέτος 1.100. 

«Είμαστε αντίθετοι με την ακραία χαλάρωση των μέτρων, τη στιγμή που η πανδημία είναι εδώ και σκοτώνει ανθρώπους» υπογράμμισε και ζήτησε «να μην έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία μάστιγα του αιώνα». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουμε έναν «εσωτερικό εχθρό» και αυτός είναι η «υποτίμηση απέναντι στον κίνδυνο». 

«Αν συνεχίσουμε έτσι, ανοίξουν τα σχολεία, επιστρέψουν οι εκδρομείς, ο καιρός αγριεύει, έχουμε καταργήσει τις μάσκες, θα έχουμε ένα έβδομο κύμα που θα μας καταστρέψει, όπως και τα προηγούμενα. Είναι κρίμα τη στιγμή που έχουμε τόσο όπλα στα χέρια μας, να μην το παλέψουμε». 

Αναφέρθηκε στις ευπαθείς ομάδες, που είναι «εκείνοι την πληρώνουν» και διερωτήθηκε: «Ποιος είπε ότι είναι ξεγραμμένοι;». 

«Ο κορωνοϊός συμβάλει στην επιδείνωση όλων των χρόνιων νοσημάτων και ο ίδιος αποτελεί παγκόσμια απειλή όχι απειλή μόνο για τη χώρα» τόνισε και ζήτησε πλην της «υπευθυνότητας του πολίτη, και η πολιτεία να μην κάνει τον αδιάφορο και να σφυρίζει κλέφτικα».  

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμμόρφωση, να γίνουν παρεμβάσεις» συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην ανάγκη λήψης μέτρων.

Τέλος, ζήτησε από τους πολίτες 60 ετών και άνω να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου ώστε να προστατευθούν. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ