Πρόεδρος ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου: Άνθρωποι πουλούν τα υπάρχοντά τους, τραγική κατάσταση- 9χρονη λιποθύμησε

Πρόεδρος ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου: Άνθρωποι πουλούν τα υπάρχοντά τους, τραγική κατάσταση- 9χρονη λιποθύμησε Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Από την πείνα φέρεται να λιποθύμησε ένα 9χρονο κορίτσι στην Ρόδο, το οποίο περίμενε με τη μητέρα του μέσα σε έναν φούρνο.


Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του στο Open, ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Θανάσης Σταμούλης, η ξενοδοχοϋπάλληλος μητέρα της 9χρονης είναι άνεργη αυτή την περίοδο λόγω της πανδημίας και έχει περιέλθει σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Μάλιστα, ο κ. Σταμούλης ανέφερε ότι η γυναίκα μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, τα ξενοδοχεία στο νησί παραμένουν κλειστά και κανείς δεν γνωρίζει αν, πόσα και υπό ποιες προϋποθέσεις θα λειτουργήσουν και πόσους τελικά εργαζόμενους θα απορροφήσουν.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Έρχονται άνθρωποι έξω από το εργατικό κέντρο της Ρόδου, για να πουλήσουν τα υπάρχοντά τους. Η Ρόδος είναι νεκρή πόλη. Δεν κινείται τίποτα έξω. Ειδικά το βράδυ είναι νέκρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμούλης και πρόσθεσε ότι οι άνεργοι στον κλάδο του επισιτισμού και τουρισμού στο νησί αυτή τη στιγμή υπολογίζονται σε 40.000. «Μόνο το 10-15% των ξενοδοχείων θα ανοίξουν, πρέπει να ανοίξει την πλατφόρμα ο κ. Βρούτσης γιατί χρειαζόμαστε την αποζημίωση ειδικού σκοπού για να ζήσουμε» τόνισε.

Η κυρία Σοφία Μανιά, από τον φιλανθρωπικό σύλλογο «Αγία Σοφία» Ρόδου, σε δηλώσεις της στο Open, επιβεβαίωσε το περιστατικό και τόνισε ότι ο σύλλογος «ήρθε σε επαφή μαζί της κι εντάχθηκε στο πρόγραμμά μας. «Είναι αξιοπρεπέσταση κυρία, δεν ζητά λεφτά, θέλει φαγητό για τα παιδιά της και μια δουλειά. Ψάχνει κι ο σύλλογος για να βρούμε μια δουλειά να τα βγάλει πέρα» είπε η κυρία Μανιά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΒΡΟΣ

Ρεπορτάζ / O Έβρος μετά: Οι κάτοικοι και η ευρύτερη περιοχή μετά τις φωτιές του Αυγούστου

Περιουσίες χάθηκαν, παραγωγές κάηκαν και μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή σημειώθηκε στον Έβρο, με τους κατοίκους να αισθάνονται πως ήδη η υπόλοιπη χώρα τούς έχει ξεχάσει.
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΚΟΥΝΤΑΣ