Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων - Στα 23 έτη η μέση ηλικία σε κάποιες περιοχές

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων - Στα 23 έτη η μέση ηλικία σε κάποιες περιοχές Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, προέβλεψε πως τα κρούσματα κορωνοϊού θα αυξηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες ή και εβδομάδες. 

Μετά την συνάντησή του με τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο κ. Αρκουμανέας έκανε λόγο για «μεγάλη πίεση» στα νοσοκομεία της περιοχής και προανήγγειλε την δημιουργία τουλάχιστον δύο νέων εξεταστηρίων για Covid-19. 

Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα σημεία στα οποία θα λειτουργούν τα κέντρα του ΕΟΔΥ και, όπως σημείωσε ο κ. Αρκουμανέας, τα τεστ θα διεξάγονται δωρεάν και θα υπάρχει συνεργασία με τα νοσοκομεία ώστε τα κέντρα να λειτουργούν πρακτικά ως εξωτερικοί χώροι εξέτασης.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ζήτησε από τους πολίτες μικρότερων ηλικιών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει πέσει στα 36 χρόνια και σε ορισμένες περιοχές, ο τοπικός μέσος όρος αγγίζει τα 23 έτη.

Η Θεσσαλονίκη, όπως και η Αττική, καταγράφει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, με διψήφια ημερήσια κρούσματα. «Είχαμε μια ενημέρωση με τον κ. Αρκουμανέα για την πορεία των κρουσμάτων του κορωνοϊού ιδίως στην πόλη μας, λόγω και της αύξησης του αριθμού κατά τη περίοδο του καλοκαιριού», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας.

«Γίνονται διαρκείς έλεγχοι και στον δήμο και στην πόλη, υπάρχει εγρήγορση και παρότι ανησυχούμε, βλέπουμε την κατάσταση με αισιοδοξία, γιατί είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας», κατέληξε ο κ. Ζέρβας. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ