ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Προβολές ταινιών για τους πρόσφυγες σε Κοζάνη και Ειδομένη

Προβολές ταινιών για τους πρόσφυγες σε Κοζάνη και Ειδομένη Facebook Twitter
0

Η ιδέα προβολής ταινίας για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο κλειστό της Λευκόβρυσης στην Κοζάνη έγινε πραγματικότητα χάριν στην διάθεση και το μεράκι των δεκάδων εθελοντών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην βραδινή βάρδια του κλειστού γυμναστηρίου. Με εξοπλισμό που έφεραν κάποιοι εθελοντές από το σπίτι τους, και κάποιες ταινίες του Τσάρλι Τσάπλιν για αρχή στήθηκε, στα γρήγορα μια μικρή αίθουσα σινεμά.

Όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο χώρο διαπίστωσαν την απερίγραπτη χαρά των παιδιών ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους, όταν κατάλαβαν τι θα ακολουθούσε. Στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης φιλοξενούνται 439 πρόσφυγες εκ των οποίων τα 200 είναι παιδιά. Τα περισσότερα είναι προσχολικής ηλικίας ενώ υπάρχουν και πολλά βρέφη από ημερών έως ενός έτους. Σινεμά ο παράδεισος γιατί όχι; Για τα παιδιά, που ότι και να λέμε όλοι εμείς αυτά χαίρονται, λαχταρούν και ονειρεύονται!.

Εθελοντές πρόβαλαν ταινία και στην Ειδομένη. Έστησαν έναν προτζέκτορα και ξεκίνησαν την προβολή της ταινίας «Wall-E». Πρόκειται για μια αμερικάνικη ταινία κινούμενων σχεδίων, η οποία δείχνει ένα ρομπότ με το όνομα Γουόλ·υ, που έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει την καλυμμένη από απόβλητα γη του μέλλοντος. Έρχεται όμως η στιγμή που ερωτεύεται ένα άλλο ρομπότ, την Εύα, και την ακολουθεί ως το διάστημα, σε μια περιπέτεια που θα αλλάξει τη μοίρα του είδους του και της ανθρωπότητας.

0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ