Πρ. Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης: Πυροβόλησε εν κινήσει ο ένστολος - Έχουν μειωθεί οι εκπαιδεύσεις

Πρ. Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης: Πυροβόλησε εν κινήσει ο ένστολος - Έχουν μειωθεί οι εκπαιδεύσεις Facebook Twitter
0

Συνεχίζονται και σήμερα οι αντιδράσεις και τα επεισόδια για τον πυροβολισμό  ενός 16χρονου από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Ενώ ο ανήλικος νοσηλεύεται σε σοβαρότατη κατάστηση, ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θ. Τσαϊρίδης υποστήριξε πως ο αστυνομικός - στον οποίο έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη - πυροβόλησε «προς τη μηχανή» και ισχυρίστηκε πως ο οδηγός του ΙΧ «επιχείρησε να πέσει πάνω τους».

«Βρισκόταν ανάμεσα στις δύο μηχανές και την στιγμή που πατάει γκάζι να πάει προς την μηχανή που ήταν μπροστά του, ο αστυνομικός που ήταν από πίσω, εν κινήσει ο συνοδηγός της μηχανής επιχειρεί έναν πυροβολισμό στον αέρα, τον προειδοποιητικό, και εν συνεχεία ρίχνει έναν πυροβολισμό, σας τονίζω εν κινήσει, πάνω στη μηχανή προς τη μηχανή που είναι ο πυροβολισμός κατά πραγμάτων», υποστήριξε ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων και ζήτησε επιπλέον εξοπλισμό για τους ένστολους.

«Θα πρέπει κάποια στιγμή το κράτος να πάρει πρωτοβουλίες να μπουν οι κάμερες για να μην είμαι εγώ εδώ να σχολιάζω τι έκαναν και τι δεν έκαναν οι αστυνομικοί. Επίσης να προμηθευτεί η αστυνομία με τα πλέγματα ακινητοποίησης οχημάτων όπως γίνεται στα προηγμένα κράτη. Να μας δώσει περαιτέρω εξοπλισμό., τα τέιζερ, τα σπρέι πιπεριού. Γιατί από τον διάλογο πάει στην αστυνομική ράβδο και μετά στην χρήση όπλου, δεν έχουμε άλλα μέσα».

Σε άλλο σημείο χαρακτήρισε «υποκριτικό αυτοί οι οποίοι μείωσαν τις εκπαιδεύσεις των αστυνομικών στους 6 μήνες, ειδικά των επιχειρησιακών ομάδων ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ, και μείωσαν και τα φυσίγγια από 100 σε 50, να μιλάνε για ανεκπαίδευτους αστυνομικούς». 

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου θύματος κ. Θ. Αλεξόπουλος κατηγόρησε την Αστυνομία για «έλλειψη ενσυναίσθησης». «Γνώριζε πολύ καλά κατά την καταδίωξη για ποιαν πράξη τον καταδίωκε ο αστυνομικός» τόνισε και αναρωτήθηκε «γιατί πυροβόλησε».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ