Πώς μετακινούνται οι Αθηναίοι εν μέσω πανδημίας - Μεγάλη έρευνα για το κυκλοφοριακό

Έρευνα - Πώς μετακινούνται οι Αθηναίοι στην πανδημία Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Μεγάλη έρευνα ερωτηματολογίου σχετικά με τις προτιμήσεις μετακίνησης στην Αθήνα της περιόδου 2021-2022 πραγματοποιούν το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του ΕΜΠ και το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ 91,6 και 105,8.

Η εν λόγω έρευνα διενεργείται σε μια προσπάθεια να καταγραφούν με περισσότερα δεδομένα, οι αιτίες των κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από μια δεκαετή περίοδο οικονομικής κρίσης με σημαντικές μεταβολές στην κινητικότητα των κατοίκων, η Αθήνα ήρθε πλέον αντιμέτωπη και με την πανδημία του κορωνοϊού. Με σκοπό τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού, η πολιτεία έλαβε μέτρα περιορισμού της κινητικότητας (lockdown) τουλάχιστον μέχρι την έλευση των εμβολίων. 

Σημειώνεται ότι την περίοδο του Φθινοπώρου 2021, όπου δεν επιβλήθηκαν lockdown, η Αθήνα αντιμετώπισε σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα, των οποίων η αιτία ακόμα διερευνάται από τους ειδικούς.

Στην έρευνα αυτή καλείστε να περιγράψετε τις συνήθειες μετακίνησης σε τρεις διαφορετικές φάσεις:

  • Πριν την πανδημία του κορωνοϊού (πριν τον Μάρτιο του 2020).
  • Κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown (Νοέμβριος 2020 – Απρίλιος 2021).
  • μετά το τέλος των δεύτερου lockdown (Μάιος – σήμερα).

Η έρευνα προορίζεται για καθαρά ερευνητικούς σκοπούς, ενώ η συμμετοχή σας σε αυτή είναι ανώνυμη. Αναφέρεται κυρίως σε μόνιμους κατοίκους του Δήμου Αθηναίων, αλλά και σε αυτές/αυτούς που επισκέπτονται συχνά το κέντρο της Αθήνας. 

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου δεν πρόκειται να διαρκέσει περισσότερο από 10 – 15 λεπτά. Δείτε εδώ την έρευνα αναλυτικά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ