Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε 4 περιφέρειες- Οριοθετημένη η φωτιά στα Βίλια

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε 4 περιφέρειες- Οριοθετημένη η φωτιά στα Βίλια Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα, Σάββατο, σε τέσσερις περιφέρειες, σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Πολιτική Προστασία. 

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για τις εξής περιοχές: 

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακές ενότητες Εύβοιας, Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακές ενότητες Κορινθίας, Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Περιφερειακές ενότητες Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε 4 περιφέρειες- Οριοθετημένη η φωτιά στα Βίλια Facebook Twitter

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπενθύμισε χθες ότι πραγματοποιούνται περιπολίες σε 24ωρη βάση από την αστυνομία, τον στρατό και την πυροσβεστική, σε περιαστικά άλση, την ύπαιθρο και τις δασικές εκτάσεις, με στόχο την αποτροπή και την άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιών. 

Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Οριοθετημένη η πυρκαγιά στα Βίλια 

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στα Βίλια την περασμένη Δευτέρα, είναι οριοθετημένη

Εκεί, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση της πυροσβεστικής, επιχειρούν 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων 9 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχημάτων, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία που έχει διαθέσει 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ