ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη - Κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη - Κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00 προχωρά την Πέμπτη 26 Αυγούστου, η ΠΟΕΔΗΝ με αίτημα την κατάργηση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.

Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Αττικής θα συγκεντρωθούν στις 11:00 στο Υπουργείο Υγείας, στη Θεσσαλονίκη στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και στην Περιφέρεια στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των Νοσοκομείων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία αναφέρει ότι ο νόμος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού θα διαλύσει την δημόσια υγεία και καταθέτει αίτημα αναστολής και ακύρωσής του στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η πρώτη δόση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλους τους υγειονομικούς τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Υγείας.

Σε αντίθετη περίπτωση τίθεται σε αναστολή εργασίας.

Σημειώνεται ότι η αναστολή δε συνιστά, ούτε ισοδυναμεί με αναγγελία απόλυσης, αλλά οι εργαζόμενοι δεν θα εισπράττουν τον μισθό τους για όσο διάστημα παραμένουν σε αναστολή.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ