Πλημμύρες στην Εύβοια: Έως 30/9 οι αιτήσεις για το επίδομα στους πληγέντες- Τα ποσά

Πλημμύρες στην Εύβοια: Έως 30/9 οι αιτήσεις για το επίδομα στους πληγέντες- Τα ποσά Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες της Εύβοιας ορίζει πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που δημοσιεύθηκε σήμερα, Κυριακή.

Η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση, με τη μορφή επιδόματος, ανέρχεται σε 5.000 ανά κατοικία για τα πληγέντα φυσικά πρόσωπα και σε 8.000 ευρώ για τα νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, των οποίων η επιχείρηση επλήγη.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, μέσω της ιστοσελίδας www.gov.gr, ή μέσω Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση για τους πληγέντες από τις πλημμύρες είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο. Τέλος, η ενίσχυση δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ