ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Πλεύρης: Λογικό να υπάρξει παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα

Πλεύρης: Λογικό να υπάρξει παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα Facebook Twitter
0

Παράταση των μέτρων για τον κορωνοϊό κατά μία εβδομάδα προανήγγειλε ουσιαστικά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να κάνει τις εισηγήσεις της για τα μέτρα που είναι σε ισχύ τις τελευταίες εβδομάδες και έως τις 24 Ιανουαρίου, τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν την εστίαση και τη διασκέδαση. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι είναι λογικό να παραταθούν οι περιορισμοί αυτοί για μία ακόμη εβδομάδα, προκειμένου να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα. 

«Υπάρχει έντονος προβληματισμός και στο επίπεδο της πολιτικής ηγεσίας και στο επίπεδο των επιστημόνων», επισημαίνοντας ότι από τη μία φαίνεται πως η κορύφωση της μετάλλαξης Όμικρον έγινε νωρίτερα, από την άλλη όμως υπάρχει μεγάλη πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας εξαιτίας του στελέχους Δέλτα. 

«Από τη μία πλευρά βλέπουμε την αποκλιμάκωση, η οποία έρχεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα από ότι είχαμε υπολογίσει. Η κορύφωση της Όμικρον φαίνεται ότι έγινε νωρίτερα. Από την άλλη όμως, υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ και από τη Δέλτα. Ενώ στην κοινότητα είναι (τα κρούσματα) είναι 90% Όμικρον και 10% Δέλτα, στο σύστημα υγείας οι νοσηλείες είναι μοιρασμένες, επειδή υπήρχαν άνθρωποι που είχαν νοσήσει όταν επικρατούσε η Δέλτα», συνέχισε. 

«Η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει και είναι λογικό- προκειμένου να παρακολουθήσουμε όλο το φαινόμενο- να υπάρξει παράταση των μέτρων. Θα περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών, αλλά πιστεύω ότι προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες, ώστε να κλείσουμε 20-25 ημέρες με τα μέτρα προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη αξιολόγηση της πορείας. Ενδεχομένως έπειτα από μια εβδομάδα- γιατί για μία εβδομάδα θα είναι η παράταση αν αποφασιστεί- να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το αν μπορούμε να πάμε για αποκλιμάκωση», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας. 
 

Ελλάδα
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ