Κορωνοϊός: Προς νέα παράταση τα μέτρα - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών

Κορωνοϊός: Προς παράταση τα μέτρα - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Με τη χώρα να καταγράφει τριψήφια νούμερα θανάτων λόγω κορωνοϊού συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να διατυπώσει την εισήγησή της στην κυβέρνηση σχετικά με την ισχύ των υφιστάμενων μέτρων περιορισμού.

Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες που επικαλείται το skai.gr, αναφέρουν ότι το πιο πιθανό είναι η επιτροπή των ειδικών να εισηγηθεί παράταση των μέτρων για μία ακόμη εβδομάδα. Εντός της ημέρας, μετά την εισήγηση των ειδικών, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Βασικό σημείο προβληματισμού των ειδικών, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι ότι η παρούσα φάση έχει τα χαρακτηριστικά της αποκλιμάκωσης, λόγω της καθοδικής πορείας των κρουσμάτων, κάτι που ωστόσο δεν αποτυπώνεται στους διασωληνωμένους και τους θανάτους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ΜΕΘ είναι γεμάτες σε ποσοστό 70% από ασθενείς που προσβλήθηκαν από τη μετάλλαξη Δέλτα την περίοδο των εορτών. Η παραλλαγή Όμικρον που κυριαρχεί δίνει πιο ήπια νόσηση, όμως η αποσυμπίεση στα νοσοκομεία δε θα αρχίσει να φαίνεται προτού περάσουν δύο βδομάδες από τώρα, και υπό την προϋπόθεση ότι όλα θα κυλήσουν, με αυτόν τον ρυθμό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 23.340 νέα κρούσματα, 673 ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι, ενώ ο αριθμός των θανάτων εκτινάχθηκε στους 106. Συνολικά το τελευταίο πενθήμερο χάθηκαν 452 άτομα, τα 8 στα 10 άνω των 65 ετών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ