Πλατφόρμες σε δεκάδες στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ στην Αθήνα - Για τη διευκόλυνση των ΑμεΑ

Πλατφόρμες σε δεκάδες στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ στην Αθήνα - Για τη διευκόλυνση των ΑμεΑ Facebook Twitter
0

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η προμήθεια και τοποθέτηση 409 ειδικών πλατφορμών σε στάσεις αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ, συνολικού προϋπολογισμού 695.300 ευρώ.

Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν 409 ειδικές προεξοχές/πλατφόρμες σε πεζοδρόμια 156 στάσεων αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ για την διευκόλυνση της πρόσβασης του συνόλου των επιβατών, ιδίως των ΑμεΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων, στα μέσα αυτά.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) οι προεξοχές θα τοποθετηθούν σε στάσεις που βρίσκονται, κυρίως, γύρω από σταθμούς Μέσων Σταθερής Τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ).

Δεδομένου ότι οι σταθμοί Μέσων Σταθερής Τροχιάς είναι πλήρως προσβάσιμοι στα άτομα με αναπηρία, με την υλοποίηση του έργου, καθίσταται εφικτή η δημιουργία ενός περισσότερο λειτουργικού δικτύου μετακίνησης για όλους ανεξαιρέτως τους επιβάτες.

Ο σχετικός διαγωνισμός θα προκηρυχθεί το αμέσως προσεχές διάστημα και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Πιθανότατα να ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Μάλλον ήξερε ότι με πέντε μαχαιριές την σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος

Ο ψυχίατρος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που παρακολουθεί τον 40χρονο, σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει πει τίποτα για τη δολοφονία της Κυριακής
LIFO NEWSROOM
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το παρελθόν του θύματος με τον σύντροφο της πρώην γυναίκας του - Τι κατέθεσε ο δράστης

Ως ηθικός αυτουργός συνελήφθη η 43χρονη πρώην σύζυγος του καθηγητή που δολοφονήθηκε και ως φυσικός αυτουργός ο 35χρονος σύντροφός της - Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση
LIFO NEWSROOM