Πιθανές αυξήσεις στη βενζίνη «βλέπουν» οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων

Πιθανές αυξήσεις στη βενζίνη «βλέπουν» οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων Facebook Twitter
1

Η βενζίνη στα νησιά ενδέχεται να φτάσει στα 2 ευρώ ανά λίτρο και το πετρέλαιο θέρμανσης στα 1,40 ευρώ σε περίπτωση που συνεχιστούν οι αυξήσεις στις διεθνείς τιμές εκτιμούν οι εκπρόσωποι των Ελλήνων πρατηριούχων.

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ Γιώργος Ασμάτογλου σημείωσε πως η αύξηση της τιμής του αργού θα επηρεάσει σειρά αγροτικών προϊόντων, στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο. Στον ιστότοπό της η ΠΟΠΕΚ αναφέρει πως περιμένει «σημαντική αύξηση» στις τιμές όλων των καυσίμων αύριο Τετάρτη.

Την Δευτέρα, όταν έλαβε χώρα η μεγάλη άνοδος στην τιμή του αργού, η μέση τιμή της βενζίνης στην επικράτεια έμεινε σταθερή σε γενικές γραμμές σταθερή σε σχέση με την Κυριακή.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων ήταν αμετάβλητη στα 1,589 ευρώ ενώ η αμόλυβδη 100 οκτανίων αυξήθηκε ελαφρά στα 1,815 ευρώ, έναντι 1,809 την Κυριακή, σύμφωνα με το τακτικό δελτίο του υπουργείου Ανάπτυξης. Αυτή την περίοδο δεν καταγράφεται κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, όμως η εικόνα θα αλλάξει όσο πλησιάζει ο χειμώνας.

Χθες η τιμή της ποικιλίας Brent έκλεισε στα 69,02 δολάρια ανά βαρέλι, αυξημένη κατά σχεδόν 15%. Σήμερα κινείται ελαφρώς πτωτικά.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για τη γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Δεν τους θεωρώ συναδέλφους μου», κατέθεσε αστυνομικός

Ελλάδα / Δίκη για τη γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Δεν τους θεωρώ συναδέλφους μου», κατέθεσε αστυνομικός

Το τραύμα στον λαιμό του δράστη με το οποίο υποτίθεται πως αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει δεν ήταν απειλητικό για τη ζωή του και ήταν πλήρως επικοινωνιακός, κατέθεσε η γιατρός που τον περιέθαλψε
LIFO NEWSROOM
Πανελλήνιες 2025: Λήγει απόψε η προθεσμία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού - Αναλυτικές οδηγίες

Ελλάδα / Πανελλήνιες 2025: Λήγει απόψε η προθεσμία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού - Αναλυτικές οδηγίες

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ) και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ)
LIFO NEWSROOM