Πηγές ΥΠΕΘΑ: Ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο στα ύδατα της Κύπρου τον Ιούνιο

Πηγές ΥΠΕΘΑ: Ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο στα ύδατα της Κύπρου τον Ιούνιο Facebook Twitter
0

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που επικαλείται ο Σκάι, παραδέχθηκαν το ενδεχόμενο «θερμού επεισοδίου» με την Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου το καλοκαίρι, καθώς τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου από την γαλλική εταιρία Total.


«Η εκτίμηση είναι ότι πιθανολογούμε πως μπορεί να υπάρξει κάποιο επεισόδιο, μια στρατιωτική δραστηριότητα των τουρκικών δυνάμεων όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη» ανέφεραν οι πηγές, σημειώνοντας ότι στο παρελθόν το έχουν ξανακάνει όταν έστειλαν το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός.

Οι ίδιες πηγές διαβεβαίωσαν, σύμφωνα με τον Σκάι, πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε απόλυτη ετοιμότητα. Ακόμα, σημείωσαν ότι έχει αυξηθεί η στρατιωτική παρουσία στα νησιά, από 17% προσωπικό στις μονάδες σε ποσοστό 48%.


«Κάποια από τα δήθεν "επεισόδια" με παραβιάσεις εναέριου ή θαλάσσιου χώρου είναι σκηνοθετημένα και δεν έχουν συμβεί ποτέ. Εμείς απαντάμε δυναμικά και κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες και τα διαβήματα μόνο στα πραγματικά περιστατικά. Το καλό είναι ότι και η Νατοϊκή δύναμη που πλέει στη Mεσόγειο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών παρακολουθεί την τουρκική προκλητικότητα. Τα τουρκικά αεροσκάφη πετούν πάνω από τα πλοία των Νατοϊκών δυνάμενων. Οι διοικητές της δύναμης που προέρχονται από την Ευρώπη κάνουν σε καθημερινή βάση πολύ σκληρά "report" καταγράφοντας αναλυτικά την τουρκική δραστηριότητα», σημείωσαν οι πηγές του ΥΠΕΘΑ.

«Οι έμπειροι τούρκοι πιλότοι έχουν αποστρατευθεί, ή εκδιωχθεί (σ.σ λόγω της απόπειρας πραξικοπήματος), και τώρα τα αεροσκάφη τα πιλοτάρουν "πιτσιρικάδες" φοβισμένοι με ελάχιστη πείρα», πρόσθεσαν.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Ελλάδα / Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Οι λιμενικές αρχές διερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το σκάφος προσέκρουσε στην ξέρα ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης και μεταφόρτωσης των οχημάτων
LIFO NEWSROOM
Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Ελλάδα / Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν η οδηγός του οχήματος κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί
LIFO NEWSROOM
Πώς σκοτώθηκε ο Έλληνας ορειβάτης στο Mont Blanc: Ο διαβόητος «διάδρομος του θανάτου» και το βάρος του σακιδίου

Ελλάδα / Mont Blanc: Ο «διάδρομος του θανάτου» που στοίχισε τη ζωή στον Έλληνα ορειβάτη Δημήτρη Κάντα

Ο 33χρονος φυσικός και αλπινιστής από την Πάτρα έχασε τη ζωή του στο επικίνδυνο πέρασμα Goûter – Τι δείχνουν τα δεδομένα επικινδυνότητας και τι προβλέπουν οι ερευνητές για το μέλλον των Άλπεων
LIFO NEWSROOM