Κόντρα ΝΔ με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου: «Ο κ. Λουράντος οραματίζεται τιμοκαταλόγους»

Πηγές για ΝΔ: «Τα τέστ θα είναι δωρεάν- Ο κ. Λουράντος οραματίζεται τιμοκαταλόγους» Facebook Twitter
0

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνο Λουράντο, που δήλωσε ότι οι φαρμακοποιοί θα κάνουν τα τεστ με 15 ευρώ.

«Ο κ. Λουράντος μετά την πρωτοφανή επιτυχία της μετατροπής των φαρμακείων σε εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ για συντεχνιακούς λόγους, οραματίζεται πλέον τιμοκαταλόγους για την διενέργεια των οικιακών ατομικών τεστ ανίχνευσης του κορωνοιού σε φαρμακεία», σημειώνουν πηγές της ΝΔ. 

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως «καιρός είναι να αντιληφθεί ότι οι ίδιοι οι συνάδελφοί του τον έχουν θέσει στο περιθώριο». Τέλος επισημαίνεται ότι «επί της ουσίας, τα τεστ θα διατίθενται εντελώς δωρεάν για τους κατόχους ΑΜΚΑ και η διενέργειά τους είναι πολύ απλή δίχως να χρειαστεί η συμβολή του κ. Λουράντου».

Λουράντος: Οι φαρμακοποιοί θα διενεργούν τα ατομικά τεστ με 15 ευρώ

Ο κ. Λουράντος είχε δηλώσει ότι οι φαρμακοποιοί θα διενεργούν τα ατομικά τεστ με 15 ευρώ. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι οι φαρμακοποιοί θα διενεργούν τα ατομικά τεστ για τον κορωνοϊό με αμοιβή και υπό προϋποθέσεις.

Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, όπως ανέφερε ο ίδιος, από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Μάλιστα, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), δήλωσε άγνοια για τις κυβερνητικές αποφάσεις.

«Ως πρόεδρος του ΦΣΑ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΠΦΣ, δεν ενημερώθηκα ούτε καν ειδοποιήθηκα για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης ή τις όποιες συζητήσεις μεταξύ ΠΦΣ και υπουργείου Υγείας, σχετικά με την διάθεση των rapid test από τα φαρμακεία», αναφέρει σε ανάρτησή του, και προσθέτει:

«Υπάρχει όμως σαφέστατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του δευτεροβάθμιου οργάνου, σύμφωνα με την οποία τα τεστ αυτά θα μπορούσαν να διατεθούν μέσω των φαρμακείων με τις εξής τρεις προϋποθέσεις:

-Αγορά και πώληση του τεστ από τα φαρμακεία, όπως τα υπόλοιπα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, με το αντίστοιχο ποσοστό κέρδους.

-Διενέργεια του τεστ στα φαρμακεία, εφόσον οι προϋποθέσεις είναι υλοποιήσιμες από όλα τα φαρμακεία και ασφαλείς για τους φαρμακοποιούς.

-Υπάρχει επιπλέον αμοιβή για την υπηρεσία αυτή (πλέον δηλαδή του κέρδους που προκύπτει από την πώληση).

 Μάλιστα, παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του ΠΦΣ, ως παράδειγμα προς μίμηση, το μοντέλο της Κύπρου. Κατατέθηκε εκ μέρους του έγγραφο συμφωνίας του Παγκυπριακού Συλλόγου με την κυπριακή Κυβέρνηση, σύμφωνα με το οποίο τα τεστ πραγματοποιούνται έξω από το φαρμακείο και με αμοιβή 20 ευρώ. Τελικά, στον ΠΦΣ αποφασίστηκε, με ψήφους 13 έναντι 2, όλη αυτή διαδικασία, εάν και εφόσον κριθεί απόλυτα ασφαλής, να κοστολογηθεί τουλάχιστον στα 15 ευρώ και να μη γίνει απόκλιση αυτής της απόφασης».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Μετά από πολύμηνη δίκη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους - χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό - συνολικά 7 από τους 15 κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Αποπειράθηκε τέσσερις φορές να αφαιρέσει τη ζωή ενός από τα δύο παιδιά της, αναφέρει μεταξύ άλλων το κατηγορητήριο - Η Ειρήνη Μουρτζούκου επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι την απολογία της
LIFO NEWSROOM
Οι πρώτες εικόνες από το ανακαινισμένο Χίλτον - Σε λειτουργία το House of Nynn του The Ilisian

Ελλάδα / Οι πρώτες εικόνες από το ανακαινισμένο Χίλτον - Σε λειτουργία το House of Nynn του The Ilisian

Πρόκειται για την «πρώτη σύγχρονη λέσχη στην καρδιά της Αθήνας», όπως περιγράφεται ο νέος χώρος που φιλοδοξεί να εισάγει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής στην αστική καθημερινότητα, συνδυάζοντας τη γαστρονομία, την ευεξία, τον πολιτισμό και τον σύγχρονο σχεδιασμό υπό το πρίσμα της ευζωίας
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Μουρτζούκου: Από τα δάκρυα on air στην παραδοχή 4 φόνων - Η στιγμή που η μητέρα της την κατηγόρησε δημόσια

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Από τα δάκρυα on air στην παραδοχή 4 φόνων - Η στιγμή που η μητέρα της την κατηγόρησε δημόσια

Κατά τη διάρκεια του 2024, η Μουρτζούκου είχε εμφανιστεί επανειλημμένα σε εκπομπές, επιμένοντας ότι συνεργάζεται με τις Αρχές και πως «εκεί που πρέπει να μιλήσω, έχω μιλήσει»
LIFO NEWSROOM