Πιερρακάκης: Στα μέσα του 2021 θα υπάρχει μεγάλη κάλυψη του 5G στην Ελλάδα

Πιερρακάκης: Στα μέσα του 2021 θα υπάρχει μεγάλη κάλυψη του 5G στην Ελλάδα Facebook Twitter
EPA
0

Στα μέσα του 2021 θα υπάρχει μεγάλη κάλυψη του 5G στην Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Το 2021, στα μέσα της χρονιάς, θα υπάρχει πολύ μεγάλη κάλυψη του 5G σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης στον ΣΚΑΪ. «Όχι παντού, όπως παντού δεν έχουμε και 4G σήμερα. Θα υπάρχει πολύ μεγάλη κάλυψη», συμπλήρωσε.

Ο διαγωνισμός των συχνοτήτων προβλέπει «σε τρία χρόνια 60% κάλυψη και σε έξι χρόνια 94% πληθυσμιακή κάλυψη», ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός. «Από αυτό το 60%, ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι θα έχει καλυφθεί στα μέσα τις επόμενης χρονιάς», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι οι συχνότητες για το 5G που δημοπρατούνται είναι συχνότητες που κατά βάση ήδη χρησιμοποιούνται, από άλλα δίκτυα.

Ο Προσωπικός Αριθμός

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στον Προσωπικό Αριθμό για τον πολίτη, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τον Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Αυτό γίνεται προκειμένου «να μην έχουμε πολλούς αριθμούς, αλλά έναν για τις σχέσεις με το κράτος», ανέφερε ο υπουργός. Σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτού του σχεδίου, σημείωσε ότι αυτό πρέπει να συμπίπτει με τις νέες ταυτότητες, «που θα είναι στα χέρια μας σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Τέλος, ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στο τηλεοπτικό σήμα για τις λεγόμενες «λευκές περιοχές». Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι «με απλή διαδικασία θα παίρνουν "πιάτο" συνδρομητικής τηλεόρασης για 8 χρόνια, με δικά μας έξοδα», δήλωσε ο υπουργός και συμπλήρωσε «Είναι κάτι αυτονόητο, γιατί μιλάμε για δίκτυα πέμπτης γενιάς και υπάρχουν άνθρωποι στη χώρα που δεν μπορούν να δουν τηλεόραση».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ