Πετρόπουλος: Η καθαρίστρια από τον Βόλο θα πάρει κανονικά σύνταξη

Πετρόπουλος: Η καθαρίστρια από τον Βόλο θα πάρει κανονικά σύνταξη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Εξασφαλισμένη είναι η σύνταξη της καθαρίστριας από τον Βόλο, που καταδικάστηκε επειδή είχε καταθέσει πλαστό απολυτήριο δημοτικού για να πιάσει δουλειά. 

Όπως διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, «η καθαρίστρια θα πάρει τη σύνταξή της, δεν χρειάζεται ούτε πτυχίο ούτε απολυτήριο λυκείου για να κάνει τη δουλειά της».

Η ιστορία της 53χρονης έγινε ευρύτερα γνωστή πριν από μερικούς μήνες, όταν οδηγήθηκε στη φυλακή για να εκτίσει ποινή δεκαετούς κάθειρξης.

Η υπόθεση της καθαρίστριας, η οποία πέρασε 23 ολόκληρες ημέρες στη φυλακή, προκάλεσε αντιδράσεις σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ υπήρξε και παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε πως ο ίδιος, υπέγραψε σήμερα τη σχετική απόφαση που θα διασφαλίσει το δικαίωμα στη σύνταξη για τα χρόνια εργασίας της καθαρίστριας. 

«Σήμερα υπέγραψα την απόφασή μου ότι όταν ένα επάγγελμα ασκείται έστω και με έλλειψη τυπικών προσόντων αλλά το επάγγελμα δεν απαιτεί τέτοιου είδους δικαιολογητικά τότε ο χρόνος ασφάλισης που έχει πληρωθεί είναι χρόνος που προσμετράται για τη σύνταξη» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό News247.

«Επομένως η καθαρίστρια θα πάρει τη σύνταξή της, δεν χρειάζεται ούτε πτυχίο ούτε απολυτήριο λυκείου για να κάνει τη δουλειά της. Εδώ και δυο χρόνια έχει ψηφιστεί διάταξη με βάση την οποία οι φυλακισμένοι δεν χάνουν τη σύνταξή τους».

Σήμερα, εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβάλλει η καθαρίστρια από τον Βόλο.

Ο συνήγορος της καθαρίστριας είχε ζητήσει να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, με την οποία και κρίθηκε ένοχη ενώ παράλληλα είχε καταθέσει αίτημα και για την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής της.

Το δεύτερο αίτημα του δικηγόρου έχει γίνει δεκτό για λόγους υγείας, με αποτέλεσμα η γυναίκα να αφεθεί προσωρινά ελεύθερη από τις φυλακές Ελαιώνα.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, ενόψει της δίκης στον Αρειο Πάγο, καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην εργαζόμενη, απαιτώντας «να επανέλθει η συναδέλφισσά μας στην εργασία της, με αναίρεση της ποινής της και αναγνώριση των δεδουλευμένων της».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με την οποία ζητάει να τερματιστεί τώρα ο Γολγοθάς της καθαρίστριας, τονίζοντας: «Η συναδέλφισσα ούτε έκλεψε, ούτε καταχράστηκε δημόσια χρήματα. Τα δούλευε και τα δούλευε σκληρά, επί 20 χρόνια, σε παιδικό σταθμό του Βόλου, προκειμένου να ζήσει την οικογένειά της κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φιλόλογος Λιάνα Κόκκινου που στήριξε τον Ιρανό μαθητή που αρίστευσε, μιλά στη LIFO

Ελλάδα / Η φιλόλογος Λιάνα Κόκκινου που στήριξε τον Ιρανό μαθητή, μιλά στη LIFO

Η συντονίστρια του προγράμματος «Άμεση Ανακούφιση Προσφύγων και Μεταναστών» των Παιδικών Χωριών SOS στη Λέσβο, μιλά για την επιτυχία του 18χρονου παιδιού αλλά και για τι θα πρέπει να κάνει πλέον η πολιτεία

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ