Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Θωμάς

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Θωμάς Facebook Twitter
Ο Γιάννης Θωμάς (αριστερά) στην παράσταση «Ο εχθρός του λαού» (Πηγή φωτό ΔΗΠΕΘΙ)
0

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο ηθοποιός Γιάννης Θωμάς. 

Ο Γιάννης Θωμάς γεννήθηκε το 1944 στα Ξανθόγεια της Έδεσσας και άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Στη σταδιοδρομία του είχε ερμηνεύσει πολλούς σημαντικούς ρόλους στο θέατρο, ενώ πρόσφατα συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά «Κόκκινο Ποτάμι». 

Στην καριέρα του συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξέφρασε θλίψη για τον χαμό του ηθοποιού. 

«Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Γιάννη Θωμά, ενός αγαπητού και ξεχωριστού ανθρώπου και ηθοποιού, με τον οποίο είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε σε πολλές παραγωγές μας. Συνεχίζοντας την γιαννιώτικη παρουσία του από τον ΟΗΘ πρωτοέπαιξε στο ΔΗΠΕΘΙ στον “Εχθρό του Λαού” του Ίψεν, το εναρκτήριο έργο του Θεάτρου, στις 3 Φεβρουαρίου 1984. Έκτοτε μέχρι και την τελευταία φορά που συνεργάστηκε με τη Δημοτική μας Σκηνή, το χειμώνα του 2018, όπου έπαιξε στο έργο “ANACARBIT / Ο Βιτγκενστάιν σε Αντίλογο” του Δημήτρη Βαρτζιώτη κι αμέσως μετά στη συμπαραγωγή “Το Υπόγειο” του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, συμμετείχε συνολικά σε 16 θεατρικές παραγωγές που παρουσιάστηκαν σε 508 παραστάσεις, σε πολλές από τις οποίες επωμίστηκε πρωταγωνιστικούς ρόλους». 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ