Πέθανε σε ηλικία 81 ετών η τραγουδίστρια Ζωή Κουρούκλη μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

 

Η Ζωή Κουρούκλη υπήρξε γνωστή τραγουδίστρια της δεκαετίας του ΄60 και ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στη μουσική σε πολύ νεαρή ηλικία στο θέατρο παίζοντας και τραγουδώντας.

 

Σε ηλικία 11 ετών την ανακάλυψε ο νεαρός τότε Μίμης Πλέσσας, μαζί ηχογράφησαν το πρώτο τους τραγούδι 45 στροφών και έκτοτε διατηρούσαν μια πολύ φιλική σχέση.

 

Πέθανε η τραγουδίστρια Ζωή Κουρούκλη
Στο Ελληνικό Φεστιβάλ του 2005 με τον Μίμη Πλέσσα

 

Σε νεαρή ηλικία γράφεται στη δραματική σχολή του Μιχαηλίδη, έπειτα γίνεται η πρώτη τραγουδίστρια της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, συμμετέχει σε φεστιβάλ του εξωτερικού και κερδίζει αρκετά βραβεία.

 

Το 1965 έλαβε μέρος και κέρδισε το πρώτο βραβείο, με την ερμηνεία της στο «Μην λες τίποτα» του Ανδρέα Οικονόμου και της Φραντσέσκας Ιακωβίδου στο 7ο Μεσογειακό φεστιβάλ τραγουδιού που πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη.

 

Είχε εμφανιστεί σε παλιές ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες σαν τραγουδίστρια ενώ το 1966 συνεργάστηκε και με το ποπ συγκρότημα The Stormies.

 

Η Ζωή Κουρούκλη ήταν εξαδέλφη της Ζωής Λάσκαρη.

 

Τα μηνύματα αποχαιρετισμού που δημοσίευσαν οι κόρες της στα social media:

 

 

 

Μία μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στην Ζωή Κουρούκλη με τίτλο: «Τραγουδάμε για την Ζωή» με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών είχε προγραμματιστεί από καιρό για την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 με ώρα έναρξης στις 20.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» στο Μαρούσι, στην Αθήνα.