Πέθανε η ηλικιωμένη αρκούδα του Αρκτούρου

Πέθανε η ηλικιωμένη αρκούδα του Αρκτούρου Facebook Twitter
1

«Με λύπη ανακοινώνουμε ότι ο Γιώργος, η μαύρη αρκούδα του Καταφυγίου, δεν ζει πια». Με αυτά τα λόγια μέλη του Περιβαλλοντικού Κέντρου ''Αρκτούρος'' ανακοίνωσαν σήμερα μέσω της ιστοσελίδας www.arcturos.gr το θάνατο της μαύρης αμερικανικής αρκούδας που είχαν σώσει το 1991. Το άψυχο κορμί του βρήκαν οι φροντιστές του Καταφυγίου όταν πήγαν στο χώρο του.

Ο Γιώργος, ήταν ήδη 27 ετών (ο μέσος όρος ζωής των αρκούδων είναι τα 25 έτη) και η υγεία του ήταν επιβαρυμένη, λόγω του ότι στα πρώτα χρόνια της ζωής του ήταν αιχμάλωτος σε τσίρκο και στη συνέχεια υπήρξε αρκούδα χορεύτρια.

Πέθανε η ηλικιωμένη αρκούδα του Αρκτούρου Facebook Twitter

Κατασχέθηκε το 1991 στην Άφισσα από αρκουδιάρη, ο οποίος τον είχε αγοράσει από τσίρκο. Η πρακτική της αρκούδας-χορεύτριας και η ανάγκη να σταματήσει ο εξευτελισμός και τα βασανιστήρια του μεγάλου θηλαστικού, ήταν ο βασικός λόγος ίδρυσης του Αρκτούρου, τον οποίο και πέτυχε. Για δύο περίπου χρόνια ο Γιώργος φιλοξενήθηκε στον Ορειβατικό Σύλλογο Άμφισσας και τον Αύγουστο του 1993 μεταφέρθηκε στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του Αρκτούρου. Ζύγιζε 130 κιλά και ήταν η μόνη αρκούδα του Καταφυγίου, που δεν είναι καφέ (Ursus arctos) αλλά μαύρη αμερικάνικη αρκούδα (Ursus americanus).

Ήταν μια αρκούδα όμορφη με γυαλιστερή γούνα, αντιπροσωπευτική του είδους της, με μουσούδα σε ομαλή ίσια γραμμή. Ο Γιώργος ήταν ήσυχος, αλλά και πεισματάρης. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο Καταφύγιο, προσαρμόστηκε πλήρως και έζησε αρμονικά με τις υπόλοιπες αρκούδες. Όπως λένε στον Αρκτούρο, «ήταν καλός φίλος της Τασούλας με την οποία περνούσαν την περίοδο του χειμέριου ύπνου μαζί σε φωλιά που έσκαβε για να χωράει και τους δυο τους».

Κλείνοντας την ανακοίνωση τους τα μέλη του Αρκτούρου αναφέρουν: «Ο θάνατος του Γιώργου λυπεί όλους εμάς στον Αρκτούρο και ανακοινώνουμε την είδηση στο κοινό καθώς ήταν από τις πιο αγαπημένες αρκούδες στο Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας»...

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Μετά από πολύμηνη δίκη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους - χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό - συνολικά 7 από τους 15 κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Αποπειράθηκε τέσσερις φορές να αφαιρέσει τη ζωή ενός από τα δύο παιδιά της, αναφέρει μεταξύ άλλων το κατηγορητήριο - Η Ειρήνη Μουρτζούκου επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι την απολογία της
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια