Πέθανε η 33χρονη Έλλη Διβάνη η κόρη του Ερρίκου Διβάνη, εκ των συνεχιστών της οικογενειακής επιχείρησης ξενοδοχείων «Divani» .

 

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Μαρτίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, η 33χρονη πέθανε μία μέρα μετά τα γενέθλιά της. Ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου της, ενώ σήμερα αναμένεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

 

Η ιστορία της οικογενειακής επιχείρησης

 

Το 1958, δύο αδέρφια από τα Τρίκαλα, ο Αριστοτέλης και ο Γιώργος Διβάνης, εγκαινίασαν το πρώτο ξενοδοχείο τους στα Τρίκαλα, το οποίο θεωρήθηκε ιδιαίτερα καινοτόμο εγχείρημα με 65 δωμάτια.

 

Αμέσως μετά την πρώτη επιχειρηματική του πρωτοβουλία ο Αριστοτέλης Διβάνης άνοιξε και το δεύτερο μεγάλο ξενοδοχείο του Ομίλου στην Καλαμπάκα, με φόντο τα Μετέωρα. Μετά το τέλος της δικτατορίας, ο Όμιλος ήταν ο μεγαλύτερος στη Θεσσαλία και άρχισε να επεκτείνεται και στην πόλη της Λάρισας. 

 

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση της δεύτερης δεκαετίας στον ξενοδοχειακό κλάδο, τα δύο αδέρφια σε συνεργασία με τον κ. Ζαφόλια εγκαινιάζουν το πρώτο τους ξενοδοχείο στην Αθήνα στην περιοχή της Ακρόπολης. Η τρίτη δεκαετία του Ομίλου Διβάνη φέρνει ένα ακόμη ξενοδοχείο στην Αθήνα, το Divani Zafolia Alexandras, ένα ιστορικό κτήριο στην Αθήνα. Τα επόμενα χρόνια προβλέποντας τις τουριστικές ροές εξαγοράζουν το Corfu Kanoni. Έτσι, «γεννιέται» το πολυτελές Divani Corfu Palace . Το 1986 είναι η χρονιά που αρχίζει να δραστηριοποιείται στις επιχειρήσεις του Ομίλου, ο Σπύρος Διβάνης, γιος του Αριστοτέλη. Ο Όμιλος εξαγοράζει τότε το ιστορικό ξενοδοχείο Caravel.

 

Μέσα σε τρία χρόνια το Divani Caravel γίνεται η πρώτη σε κερδοφορία ξενοδοχειακή επιχείρηση και αποτελεί τις πρώτες επιλογές για τη διεξαγωγή διεθνών και εγχώριων εκδηλώσεων και συνεδρίων εκείνη την περίοδο. Στην επέτειο των 40 ετών του, ο Όμιλος προχωρά σε μια σημαντική επένδυση εξαγοράζοντας το Apollon Pallas, στη Βουλιαγμένη.

 

Ο Όμιλος Ξενοδοχείων Διβάνη αποτελείται από επτά συνολικά ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα (Αθήνα, Μετέωρα, Λάρισα και Κέρκυρα) και μετρά πλέον 60 χρόνια παρουσίας στον κλάδο.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr