ΠΕΝΕΝ: Έκκληση για τον επαναπατρισμό 9 Ελλήνων ναυτικών που είναι εγκλωβισμένοι σε πλοίο στην Κίνα

ΠΕΝΕΝ: Έκκληση για τον επαναπατρισμό 9 Ελλήνων ναυτικών που είναι εγκλωβισμένοι σε πλοίο στην Κίνα Facebook Twitter
Πηγή φωτό marinetraffic
0

Παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας, προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα των 9 Ελλήνων ναυτικών, μετά τον πολύμηνο εγκλωβισμό τους σε πλοίο που είναι αγκυροβολημένο στην Κίνα, ζητά η ΠΕΝΕΝ.

 

Το «Angelic Power» έφτασε στην Κίνα τον Ιούλιο του 2020 προκειμένου να ξεφορτώσει κάρβουνο, προερχόμενο από την Ινδονησία και από τότε διαρκεί η «ιδιότυπη ομηρία και ο πολύμηνος εγκλωβισμός του», αναφέρει σε ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

 

Η ΠΕΝΕΝ κάνει λόγο για αντιπαλότητα στη διαχείριση του πλοίου μεταξύ ναυτιλιακών εταιρειών και σημειώνει ότι οι διαφορές που έχουν ξεσπάσει στην εκμετάλλευσή του «σε συνδυασμό με εκκρεμότητες προς τις τράπεζες που έχουν δανείσει το πλοίο», έχουν οδηγήσει τους 22 ναυτεργάτες που εργάζονται σε αυτό σε πολύμηνο εγκλωβισμό, ανάμεσά τους και 9 Έλληνες.

 

Ορισμένοι από το πλήρωμα μετρούν 15-16 μήνες που βρίσκονται στο πλοίο και δεν έχουν βγει στη στεριά όλο αυτό το διάστημα, αναφέρει η ΠΕΝΕΝ. Επιπλέον τονίζει ότι κάποια από τα μέλη του πληρώματος αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας, «χωρίς η εταιρεία και οι τοπικές αρχές να τους παρέχουν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», με αποτέλεσμα να έχει επιδεινωθεί η υγεία τους.

 

Η ΠΕΝΕΝ καλεί το υπουργείο Ναυτιλίας να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για τον απεγκλωβισμό των ναυτικών, όπως και το υπουργείο Εξωτερικών και την πρεσβεία στη Σαγκάη να διασφαλίσουν επειγόντως την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ναυτικούς του πλοίου που έχουν προβλήματα υγείας.

 

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, που επικαλείται το ΑΠΕ, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κινήσει διαδικασίες προς τις διαχειρίστριες εταιρείες του πλοίου για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων ναυτικών, ενώ στην υπόθεση έχει παρέμβει και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κατέθεσε ο αστυνομικός για την «εισβολή» στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου

Ελλάδα / Η κατάθεση του αστυνομικού για την εισβολή στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από την πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα

«Κατέρρευσε από τη φόρτιση» η Σοφία Πολυζωγοπούλου - «Γιατί παίρνεις το μέρος του ενώ τα έχεις πάθει κι εσύ;» ρώτησε την πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα
NEWSROOM