Παυλάκης: «Με την Όμικρον 2 όλοι είναι υποψήφιοι να μολυνθούν»- Τρεις τρόποι προστασίας

Παυλάκης: «Με την Όμικρον 2 όλοι είναι υποψήφιοι να μολυνθούν»- Τρεις τρόποι προστασίας Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI
0

Για την πορεία της πανδημίας και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μίλησε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, που εμφανίστηκε ανήσυχος με τα αυξημένα κρούσματα. 

Αρχικά αναφέρθηκε στην περίπτωση του Χονγκ Κόγνκ, όπου η μετάλλαξη Όμικρον 2 έχει προκαλέσει πολλούς θανάτους, κυρίως σε ηλικιωμένους, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι τον επόμενο χρόνο «υπάρχει περίπτωση να έχουμε επιδημία και γρίπης και κορωνοϊού»

«Στο Χονγκ Κόγνκ υπάρχει ένα τεράστιο κύμα έξαρσης από Όμικρον 2. Η μετάλλαξη αυτή, χτύπησε κυρίως τους ηλικιωμένους, καθώς οι περισσότεροι δεν ήταν εμβολιασμένοι. Τα εμβόλια σώζουν», είπε στο Mega.

«Υπάρχει περίπτωση από τον επόμενο χρόνο θα έχουμε επιδημία και γρίπης και κορωνοϊού, θα είναι στατιστικά πιο εύκολα να πιάσει και τα δύο. Όπως έχουμε τις παραλλαγές του κορωνοϊού, έτσι έχουμε και διαφορετικούς τύπους γρίπης. Υπάρχουν στο εμβόλιο της γρίπης, 4 τύποι γρίπης και οι επιστήμονες κάθε φορά βάζουν ένα νέο τύπο. Έτσι όπως θα εξελιχθεί και ανάλογα με τις συνθήκες που θα έχουμε, θα εξαρτηθεί εάν θα πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης αλλά και το επικαιροποιημένο εμβόλιο του κορωνοϊού», πρόσθεσε.

«Με την Όμικρον 2 όλοι είναι υποψήφιοι να μολυνθούν»

Ο κ. Παυλάκης σημείωσε επίσης πως με την μετάλλαξη Όμικρον 2, «όλοι είναι υποψήφιοι να μολυνθούν», υπενθυμίζοντας τους τρεις προστασίας: μάσκες, αποστάσεις και εξαερισμό του χώρου.

«Με την Όμικρον 2 όλοι είναι υποψήφιοι να μολυνθούν. Θα πρέπει να κρατιούνται τα μηχανικά μέτρα, δηλαδή οι μάσκες, οι αποστάσεις και ο εξαερισμός του χώρου. Τα κρούσματα είναι απαράδεκτα ψηλά, δυστυχώς εάν συνεχιστεί η κατάσταση, οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί τριπλά δεν αποκλείεται να νοσήσουν», τόνισε.

Τέλος, αναφορικά με την άρση των μέτρων του κορωνοϊού και ενδεχόμενη κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, δήλωσε πως, «είναι λάθη που πληρώθηκαν στο παρελθόν και θα πληρωθούν ξανά εάν χαλαρώσουν πάρα πολύ όλοι και όλα. Οι μόνες χώρες που κρατούν αντίσταση είναι η Ταϊβάν και η Κίνα, που δεν έχουν ανοίξει όλα λόγω του φόβου νέας έξαρσης που υπολογίζεται ότι μπορεί να πεθάνουν χιλιάδες άνθρωποι. Σε αυτές τις χώρες δεν έχουν εμβόλια mRNA και δεν είναι προστατευμένοι τόσο, ώστε να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ