Παυλάκης για μετάλλαξη Δέλτα: Ένας μπορεί να κολλήσει πάνω από 100 σε πάρτι ακόμα και σε εξωτερικό χώρο

Παυλάκης για μετάλλαξη Δέλτα: Ένας μπορεί να κολλήσει 100 σε πάρτι Facebook Twitter
pixabay
0

Την εκτίμηση ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσουν τις 3.000 ακόμα και σήμερα εάν γίνει μεγάλος αριθμός μετρήσεων, εξέφρασε ο Γιώργος Παυλάκης γιατρός - ερευνητής στις ΗΠΑ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Εξήγησε ότι η το ιικό φορτίο από τη μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ πιο μεγάλο από το αρχικό στέλεχος και αυτός είναι ο λόγος που μεταδίδεται πολύ ευκολότερα και γρηγορότερα.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη σε ένα πάρτι ένα άτομο μπορεί να κολλήσει πάνω από εκατό άτομα ακόμα και σε εξωτερικό χώρο όταν είναι όλοι μαζί τόσο πατικωμένοι. Προειδοποίησε ότι μπορούν να κολλήσουν και εμβολιασμένοι αλλά τα συμπτώματα θα είναι ήπια και πολύ λιγότεροι κινδυνεύουν να πάνε στο νοσοκομείο.

«Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι ο μισός πληθυσμός είναι ακόμα “παρθένος”. Δεν είναι καθόλου εμβολιασμένος, ούτε έχει μολυνθεί προηγουμένως», τόνισε ο κ. Παυλάκης. Όπως είπε, για παράδειγμα στην Αγγλία όπου αίρονται οι περιορισμοί, το 90% των Άγγλων έχουν εκτεθεί στον ιό είτε από νόσηση είτε από εμβόλιο. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ