Πάτρα: Στην ΓΑΔΑ η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου- Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες διώξεις

Πάτρα: Στην ΓΑΔΑ η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου- Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες διώξεις Facebook Twitter
0

Στη ΓΑΔΑ μεταβαίνει η αδελφή της προφυλακισμένης Ρούλα Πισπιρίγκου, Δήμητρα προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση των θανάτων των παιδιών στην Πάτρα.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου θα βρεθεί στο κτίριο της οδού Αλεξάνδρας στις 12 το μεσημέρι και αμέσως μετά αναμένεται να κληθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου για εξηγήσεις.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κλείσει η δικογραφία που έχει ανοίξει το Ανθρωποκτονιών για την υπόθεση ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν και νέες διώξεις.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα που κατέθεσαν χθες στις αρχές οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογρηάς, αναφέρεται ότι η αιτία θανάτου των Ίριδα και Μαλένα είναι ο ασφυκτικός θάνατος.

Στην προηγούμενη κατάθεση της, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είχε δώσει ένα άλλοθι στην αδελφή της Ρούλα. Με την μαρτυρία της, ολοκληρώνεται ο κύκλος των καταθέσεων όλων των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Τι αναφέρει το πόρισμα των ιατροδικαστών

Το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά, το οποίο κατατέθηκε χθες στην αστυνομία και διαβιβάστηκε στην εισαγγελία, καταλήγει ότι τα δυο κορίτσια ηλικίας 3,5 ετών και 6 μηνών δεν πέθαναν από κάποια παθολογική αιτία, αλλά εξαιτίας «της φράξης των ανωτέρων αεραγωγών (στόματος και μύτης)», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περίπτωση της Ίριδας, «κλειδί» ήταν το περιβόητο πανάκι. Το αίμα και τα υπόλοιπα υγρά όπως αποδείχτηκε από εξετάσεις των δύο ιατροδικαστών, δεν προέρχονταν από τους πνεύμονες, καθώς θα βρίσκονταν υπολείμματα στην τραχεία, αλλά από πληγή στο στόμα του 6 μηνών βρέφους.

Ως εκ τούτου προκύπτει πως το πανάκι χρησιμοποιήθηκε για να φραγεί η στοματική κοιλότητα του παιδιού, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυκτικό θάνατο.

Στην περίπτωση της Μαλένας, οι σχετικές εξετάσεις βγήκαν καθαρές. Η ηπατική ανεπάρκεια που βρέθηκε ως αίτια θανάτου στο 3,5 χρονών κοριτσάκι σε συνδυασμό με κάποια άλλα ευρήματα οφείλεται σε ασφυξία, η οποία προήλθε από ανθρώπινο παράγοντα.   

«Το ότι είναι κοινός ο μηχανισμός θανάτου των δύο παιδιών είναι κάτι που περιμέναμε, καθώς αυτό συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο δράστης κάνει το ίδιο πράγμα ακριβώς», σχολίασε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, που τόνισε ότι πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί αγκομαχά η ελληνική αγορά αυτοκινήτου

Αυτοκίνητο / Γιατί αγκομαχά η ελληνική αγορά αυτοκινήτου

Οι ταξινομήσεις καινούργιων Ι.Χ. στη χώρα μας σημείωσαν το πρώτο επτάμηνο του 2022 ελαφρά κάμψη σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζουν οι κατηγορίες των ελαφρών και βαρέων φορτηγών, αλλά και των λεωφορείων.
ΠΕΤΡΟΣ ΠΙΤΣΙΝΗΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ