Πάτρα: Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος που έπεσε από μπαλκόνι- Οι γονείς δωρίζουν τα όργανα

Πάτρα: Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος που έπεσε από μπαλκόνι- Οι γονείς δωρίζουν τα όργανα Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Εγκεφαλικά νεκρός είναι ο 6χρονος που έπεσε από μπαλκόνι στην Πάτρα, το απόγευμα της Κυριακής και οι γονείς του αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του. 

Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, Ανδρέας Ηλιάδης επιβεβαίωσε πως έχουν ολοκληρωθεί τα τεστ εγκεφαλικού θανάτου και οι γονείς έχουν συναινέσει στη δωρεά των οργάνων του, ενώ ενημερώθηκε επίσης ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για εύρεση ληπτών.

«Δυστυχώς η μάχη για τον Κωνσταντίνο δεν κερδήθηκε. Έδωσε έναν πολύ αξιοπρεπή αγώνα στη ΜΕΘ αλλά η κρανιοεγκεφαλική κάκωση ήταν βαρύτατη, με αποτέλεσμα τον εγκεφαλικό θάνατο. Οι γονείς του πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα και να δοθούν σε άλλα παιδιά. Υποκλινόμαστε στην απόφασή τους αυτή», είπε.

Το 6χρονο αγόρι μεταφέρθηκε την Κυριακή στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ και νοσηλευόταν διασωληνωμένο.

«Οι γονείς έλεγαν στον μικρό Κωνσταντίνο "να είσαι δυνατός, να σώσεις άλλα παιδάκια". Δεν ξέρω πώς αυτοί οι γονείς παίρνουν μια τέτοια απόφαση. Όταν ανακοινώνεις τον θάνατο του παιδιού τους, δεν ξέρω πού βρίσκουν τη δύναμη να σώσουν άλλα παιδιά. Είμαι 20 χρόνια στην εντατική, δεν ξέρω με τι μεγαλείο ψυχής παίρνουν αυτές τις αποφάσεις», πρόσθεσε ο κ. Ηλιάδης.

Με πληροφορίες από pelop.gr, thebest.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ