Πάτρα: Άγνωστος πυροβόλησε εξ επαφής αδέσποτο σκύλο

Πάτρα: Άγνωστος πυροβόλησε εξ επαφής αδέσποτο σκύλο Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Μία ακόμη απάνθρωπη ενέργεια κακοποίησης ζώου ήρθε στο «φως», αυτή τη φορά στην Πάτρα, όπου άγνωστος πυροβόλησε εξ επαφής έναν αδέσποτο σκύλο

Το φριχτό περιστατικό, με θύμα έναν σκύλο, δημοσιοποίησε με ανάρτηση στο Facebook η Αλεξάνδρα Δημοπούλου, μέλος φιλοζωικών οργανώσεων στην Πάτρα. 

Η κακοποίηση του ζώου έγινε στο Σαραβάλι Πατρών, όπου την Τρίτη κάποιος πυροβόλησε τον σκύλο εξ επαφής, σύμφωνα με την ανάρτηση της κ. Δημοπούλου. «Μια πράξη, μια είδηση, που ντροπιάζει πολύ την κοινωνία και μας τραβά προς τα πίσω, παρά τις προσπάθειες τόσων ανθρώπων, φορέων, αρχών να δούμε επιτέλους πρόοδο», συμπληρώνει η ίδια. 

Μια κάτοικος της περιοχής άκουσε πυροβολισμούς περίπου στις 06:30 το πρωί. Έπειτα από λίγη ώρα, έφτασε στο σπίτι της «λαχανιασμένο και αιμόφυρτο» το αδέσποτο ζώο, που συνήθιζε να πηγαίνει εκεί για να φάει και να παίξει με τον δικό της σκύλο. 

«Η γυναίκα προσπάθησε να βοηθήσει το σκύλο ωστόσο αυτός σύρθηκε στην πλαγιά κάτω από το σπίτι της και σωριάστηκε. Τον σκέπασε με μια κουβέρτα και κάλεσε τις υπηρεσίες τους δήμου», γράφει η κ. Δημοπούλου στην ανάρτησή της. 

Στη συνέχεια περιγράφει πώς κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιοι από τον δήμο Πατρέων. Ένας από αυτούς, βρήκε τον σκύλο «σε άθλια κατάσταση», καθώς είχε συρθεί περίπου 50 μ. κάτω στην πλαγιά από τους πόνους και ανέβασε το ζώο κουβαλώντας το στην πλάτη του. 

«Ο γίγαντας σκυλάκος, πονεμένος, απορημένος, φοβισμένος μα και εν τέλει αφημένος εντελώς σ' αυτό που του συνέβαινε, μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο της κας Ελένη Μπουρδάκου, όπου διαπιστώθηκε πως έχει πυροβοληθεί εξ επαφής κι είναι γεμάτος σκάγια», γράφει η κ. Δημοπούλου. 

Οι υπηρεσίες του δήμου ενημέρωσαν το αστυνομικό τμήμα, που κίνησε την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία. Παράλληλα, κινητοποιήθηκαν τα φιλοζωικά σωματεία, αναθέτοντας την υπόθεση σε δικηγόρο. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM