Πατούλης εκ των υστέρων: Τα προβλήματα στα αντιπλημμυρικά έργα του Φαληρικού Όρμου, θα εκλείψουν σε 3 μήνες

Πατούλης εκ των υστέρων: Τα προβλήματα στα αντιπλημμυρικά έργα του Φαληρικού Όρμου, θα εκλείψουν σε 3 μήνες Facebook Twitter
ΑΡ
0

Για τον Φαληρικό όρμο και την διαδικασία αποκατάστασης του πλημμυρικού προβλήματος που παραμένει στην παλιά παραλιακή, ενημερώθηκε και έκανε δηλώσεις ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης

Υπενθυμίζεται πως χθες, στον απόηχο των επικρίσεων για εικόνες όπως το βυθισμένο λεωφορείο σε ανισόπεδο κόμβο της περιοχής, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είχε κάνει ένα γενικό σχόλιο για «απογοητευτική εικόνα από φρεάτια που δεν είχαν καθαριστεί»

Σύμφωνα με την ενημέρωση, το πρόβλημα δημιουργήθηκε στο ανατολικό τμήμα του εκτελούμενου έργου και οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί. Κατά τον περιφερειάρχη, τα προβλήματα «θα εκλείψουν οριστικά σε περίπου 3 μήνες, με την ολοκλήρωση των έργων της Α΄Φάσης του Φαληρικού Όρμου, στην παραλιακή λεωφόρο.

Όπως είπε, το πρόβλημα προέκυψε από υπερχείλιση στην περιοχή που έχουν γίνει οι νέες γραμμές του τραμ, λόγω του πολύ υψηλού όγκου των νερών που κατέβασε ο Ιλισός, παρότι υπάρχει αντλιοστάσιο το οποίο λειτουργεί μέχρι και τώρα, όπως υπάρχει και στην Εθνάρχου Μακαρίου.

Πρόσθεσε δε ότι εάν δεν υπήρχαν τα συγκεκριμένα έργα ώστε να λειτουργήσουν ανασταλτικά, ως λεκάνη ανάσχεσης, πολύ μεγαλύτερος όγκος νερού θα είχε υπερχειλίσει στο χώρο. «Με την ολοκλήρωση εντός του προσεχούς τριμήνου και μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου και του ανατολικού τμήματος του αντιπλημμυρικού έργου, όλα αυτά τα προβλήματα θα εξαλειφθούν» υποστήριξε.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε μέχρι το βράδυ να έχει απομακρυνθεί ο τεράστιος όγκος του νερού που βρίσκεται στην περιοχή, ενώ όπως ενημερώθηκε, λειτουργούν τα αντλιοστάσια με επιπλέον αντλίες προκειμένου να απομακρυνθούν τα νερά από το χαμηλό τμήμα της εισόδου.

Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις του επικεφαλής του συνδυασμού της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Όλους» τόνισε πως «Αυτά που λέει ο κ. Μπελαβίλας δεν ισχύουν! Δεν έχει καμία απολύτως σχέση ο Κηφισός με το έργο που εκτελούμε και σε καμία περίπτωση δεν έφραξαν με μπάζα οι εκροές». 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέμης Σοφός: Η Σοφία Πολυζωγοπούλου δέχτηκε 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο

Ελλάδα / Θέμης Σοφός: Η Σοφία Πολυζωγοπούλου δέχτηκε 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο από τον Λύτρα

«Έχουμε φθάσει σε απύθμενα βάθη θράσους αν προσπαθούμε να βρούμε δικαιολογητική βάση σε μια συμπεριφορά η οποία μάλλον είναι η μόνη που διαφοροποιεί το ανθρώπινο είδος από τα ζωώδη ένστικτα»
NEWSROOM