Παράταση του αυστηρού lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και άλλες «κόκκινες» περιοχές

Παράταση του αυστηρού lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και άλλες «κόκκινες» περιοχές Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Παράταση του αυστηρού lockdown αποφασίστηκε στους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και σε άλλες «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες είχαν επιβληθεί αυστηρότερα μέτρα.

Συγκεκριμένα, τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα παρατείνονται έως και τη Δευτέρα (18/1)- όταν θα αξιολογηθούν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα- για τις εξής περιοχές:

δήμοι Ασπροπύργου και Ελευσίνας στην Αττική, δήμοι Κοζάνης και Βοΐου στην Κοζάνη, τοπικές κοινότητες Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου, του δήμου Αρριανών στη Ροδόπη και στην Κάλυμνο.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων, τα αποτελέσματα των τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης και για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας.

Τα μέτρα που ισχύουν είναι:

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας της ΠΕ Αττικής, των Δήμων Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, των ΤΚ Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης, καθώς και εκτός της νήσου Καλύμνου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ)

Επίσης προβλέπεται η μέριμνα των περιφερειών Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης και Νοτίου Αιγαίου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ