Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΤ - Διαμαρτύρεται για φιλοχουντικές απόψεις

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΤ - Διαμαρτύρεται για φιλοχουντικές απόψεις Facebook Twitter
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης (ΑΠΕ)
3

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Χαράλαμπος Καρίμαλης και στην επιστολή του προς τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, διαμαρτύρεται για τις φιλοχουντικές, όπως τις χαρακτηρίζει, απόψεις ενός ή περισσότερων ατόμων στο υπουργείο (σ.σ δεν διευκρινίζει). 

«Κρίνω την παραίτησή μου επιβεβλημένη, καθώς αυτή τη στιγμή, μετά από πολιτική επιλογή της κυβέρνησής σας, υπάρχει στο υπουργείο Τουρισμού παρουσία απόψεων φιλικών προς το καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών (...) Τέτοιες οι απόψεις δεν συνάδουν ούτε με τις δημοκρατικές μου απόψεις και αξίες ούτε με το πνεύμα της τουριστικής ανάπτυξης» τονίζει, αφήνοντας αιχμές κατά του γενικού γραμματέα, Κωνσταντίνου Λούλη.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, παρακαλώ να αποδεχτείτε την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του ΕΟΤ. Κρίνω την παραίτησή μου επιβεβλημένη, καθώς αυτή τη στιγμή, μετά από πολιτική επιλογή της κυβέρνησής σας, υπάρχει στο υπουργείο Τουρισμού παρουσία απόψεων φιλικών προς το καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών.

»Θεωρώ ότι τέτοιες απόψεις δε συνάδουν ούτε με τις δημοκρατικές μου απόψεις και αξίες ούτε με το πνεύμα της τουριστικής ανάπτυξης, που απαιτεί συναινέσεις και συνεργασίες ούτε με τα ιδεώδη του ελληνικού Τουρισμού, που δεν είναι άλλα από το Φως, το Χαμόγελο και τη Φιλοξενία.

»Όπως σας είχα ενημερώσει, στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού και της ανάγκης για απρόσκοπτη συνέχεια των λειτουργιών του ΕΟΤ, θα παρέμενα στη θέση μου, στην οποία, ειρήσθω εν παρόδω, βρισκόμουν αμισθί λόγω του τιμητικού της χαρακτήρα, θα παρέμενα λοιπόν στη θέση μου, μέχρι τον ορισμό νέου Προέδρου. Όμως μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα η παραίτησή μου καθίσταται αναγκαία, καθώς ο αγώνας κατά της ακροδεξιάς και του φασισμού δεν τελειώνει με τη μη είσοδο του ναζιστικού μορφώματος στη Βουλή των Ελλήνων.

»Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, ο ΕΟΤ, υλοποιώντας τη στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού, πρόβαλε την Ελλάδα σε όλη την υφήλιο, με θεαματικά αποτελέσματα, που αποτυπώθηκαν τόσο στις αφίξεις όσο και στα έσοδα. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους υπαλλήλους και τα στελέχη του ΕΟΤ, καθώς και όλους φορείς του Δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για την άριστη και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε.

»Ελπίζω στη γρήγορη αντικατάστασή μου, ώστε να συνεχιστεί ομαλά και απρόσκοπτα η σημαντική προσφορά του ΕΟΤ στον ελληνικό τουρισμό, την εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία»

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Αν υπήρχαν τόσοι φιλοχουντικοί όσους φαντάζεται η αριστερά στην Ελλάδα ο Βορίδης θα ήταν στην κυβέρνηση με το Ελληνικό Μέτωπο (να μην σου πω με την ΕΠΕΝ) και όχι με τη ΝΔ ο Σύριζα δεν θα κυμαινόταν μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα λοιπά αριστερά ψιλικοκό (ΜεΡΑ, Ζωή, Λαεν, μλ, ΜΛ, ΕΕΚ κτλ κτλ) δεν θα κυμαίνονταν από 5%-10% ανάλογα την ιστορική συγκυρία. Βάλε και ένα min 5% το ΚΚΕ. Στην Ελλάδα σχεδόν 1 στους δύο είναι αριστεροί κάργα... Πως το λέγανε παλιά; Φτάνει παιδί μου, θα τυφλωθείς και θα μείνεις κοντός.
Χίλια μπράβο στον πρόεδρο του ΕΟΤ !!!Ο αγώνας κατά της ακροδεξιάς και του φασισμού δεν τελειώνει με τη μη είσοδο του ναζιστικού μορφώματος στη Βουλή των Ελλήνων.Αξιος !!!