Παραιτήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού

Παραιτήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού Facebook Twitter
SOOC
2

Μία ημέρα μετά την ηχηρή παραίτηση Κριμιζή από την θέση του προέδρου, την παραίτησή του υπέβαλε και ο διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, Κωνσταντίνος Πιλαφτσής, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή».

Ο κ. Πιλαφτσής είναι σμήναρχος εν αποστρατεία και συμμετείχε, μεταξύ άλλων, στη διαχείριση του προγράμματος στρατιωτικών δορυφόρων Helios-2.

Δεύτερη παραίτηση μέσα σε 24 ώρες

 

Χθες, ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής είχε ανακοινώσει δημοσίως την παραίτησή του από τη θέση το προέδρου, καταγγέλοντας «προσπάθεια καθαρής χειραγώγησης του ΕΛΔΟ προς προκαθορισμένες κατευθύνσεις».

Όπως επισήμαινε ο ακαδημαϊκός και Επίτιμος Διευθυντής Διαστημικών Προγραμμάτων της NASA, παραιτήθηκε «μετά από μόλις 4 εβδομάδες παραμονής και 3 συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου» καθώς διέκρινε «ξεκάθαρη διάθεση να προωθηθούν δράσεις χωρίς αξιολόγηση και χωρίς αξιοκρατία, μακριά από τα διεθνή πρότυπα» ώστε να υπηρετηθούν προσωπικές ατζέντες και να υπάρχει πλήρης έλεγχος από τη Γενική Γραμματεία», τονίζει.

«Έκπληκτο» το υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής

 

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ευχαρίστησε τον καθηγητή, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «προκαλεί έκπληξη» η ταχύτητα με την οποία ο καθηγητής «πρόλαβε, εντός τεσσάρων εβδομάδων, να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια της χώρας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συντονισμένη εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος».

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Έχουν το θράσος όχι μόνο να απαντήσουν αλλά να του πετάξουν και σπόντα του ανθρώπου..!Τύπου: παιδιά κάτι πρέπει να πούμε αλλά είναι γνωστός & συμπαθής δαύτος που διαλέξαμε και δεν μπορούμε να του επιτεθούμε γιατί θα μας κράξουν... Αλλά δεν μας πάει να τον αφήσουμε κι έτσι... Χμ... Μήπως να αφήσουμε μια μικρή ειρωνεία έκπληξης να πλανάται; (Τί τον έπιασε ρε γμτ... αφού όλοι θέλουν μια θεσούλα στο δημόσιο...)

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ