«Τα μέτρα λειτούργησαν, τώρα πρέπει να βρούμε αυτούς που παραβατούν», τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

 

Μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στους ελέγχους που γίνονται, σημείωσε πως διεξάγονται από όλες τις Αρχές και τα αποτελέσματα ανακοινώνονται δύο φορές την εβδομάδα.

 

Υπενθύμισε πως η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα πλοία και τα αεροπλάνα και προβλέπεται πρόστιμο για τη μη χρήση της.

 

Ερωτηθείς για τα πανηγύρια που έχουν ήδη απαγορευτεί έως τα τέλη Ιουλίου, ο ίδιος εκτίμησε πως το μέτρο της απαγόρευσης θα πάρει παράταση έως τα τέλη Αυγούστου.


Ο κ. Παπαθανάσης υπενθύμισε τη σημασία της ατομικής ευθύνης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να είναι ένας αστυνομικός πίσω από κάθε πολίτη».

 

Ερωτηθείς, πάντως, για νέα μέτρα, όπως αυτό που ακούστηκε για τη μείωση του μέγιστου αριθμού καθήμενων ανά τραπέζι στην εστίαση, απάντησε πως δεν υπήρξε τέτοιο σενάριο, αλλά και ότι «γενικά, δεν υπήρξε κανένα μέτρο στο τραπέζι, εκτός της εντατικοποίησης των ελέγχων.

 

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι, «δε θα υπάρξει γενικό lockdown, αλλά θα υπάρξουν τοπικά αν χρειαστεί», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι, «δε θέλουμε να βάλουμε φρένο στον τουρισμό».