Παπαευαγγέλου: 8 στους 10 ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο νοσούν με Όμικρον

Παπαευαγγέλου: 8 στους 10 ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο νοσούν με Όμικρον Facebook Twitter
Unsplash
0

Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται, το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας «παραμένει σε υψηλά επίπεδα» σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου. Όπως τόνισε, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, οι σκληροί δείκτες της πανδημίας, δηλαδή διασωληνωμένοι και θάνατοι «παραμένουν σταθερά ψηλά». 

Παράλληλα, η ειδικός έκανε λόγο για «αύξηση νέων νοσηλειών που οφείλονται στην Όμικρον» προσθέτοντας πως «8 στους 10 ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο νοσούν με Όμικρον». Ωστόσο, τόνισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα παραμένει στην κοινότητα καθώς «ακόμα και σήμερα το 25% των νέων εισαγωγών αφορά άτομα που έχουν μολυνθεί με τη Δέλτα».

Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε ότι η μετάλλαξη Όμικρον αποτελεί ένα στέλεχος του ιού που προκαλεί «ηπιότερη νόσο σε ενήλικες και παιδιά». «Σήμερα μετά από 4 βδομάδες από την κορύφωση του πανδημικού κύματος δε βλέπουμε αύξηση εισαγωγών όμως η νόσηση δεν είναι απλό κρυολόγημα και οι ανεμβολίαστοι μεγαλύτερης ηλικίας θα νοσήσουν σοβαρά», είπε η κα Παπαευαγγέλου. 

Την ίδια στιγμή τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την ειδικό, ανέρχονται σε 150.000 ενώ η πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζεται με 5.000 ασθενείς να νοσηλεύονται. Επί του παρόντος, το 57% των απλών κλινών και το 87% των ΜΕΘ-Covid είναι κατειλημμένο. 

Πάντως, η κα Παπαευαγγέλου παρουσιάστηκε αισιόδοξη για την εξέλιξη των σκληρών δεικτών εκτιμώντας ότι «τις επόμενες 3 με 4 βδομάδες θα βρισκόμαστε στους 550-600 διασωληνωμένους και αναμένεται μείωση των θανάτων». 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ