Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Δύο κρούσματα στην Κρήτη

Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Δύο κρούσματα στην Κρήτη Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Κρήτης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί δύο κρούσματα πανώλης σε αιγοπρόβατα.

Οι πληροφορίες του creta24, αναφέρουν ότι τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε μονάδα του νομού Ηρακλείου ενεργοποιώντας με διαδικασίες κατεπείγοντος το πρωτόκολλο διαχείρισης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η «διαδρομή» του κρούσματος πανώλης στο νομό Ηρακλείου έχει αφετηρία τη Θεσσαλία όπου έχουν εντοπιστεί τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα τα 20 από τα 22 συνολικά.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για τα 22 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, έχουν θανατωθεί περισσότερα από 14.000 αιγοπρόβατα.

Η Ελλάδα ακολουθεί το ευρωπαϊκό πρωτόκολλο σύμφωνα με το οποίο μετά από κάθε επιβεβαιωμένο κρούσμα θανατώνεται το ζώο, ακολουθεί η θανάτωση του συνόλου των ζώων της μονάδας όπου εντοπίζεται το κρούσμα και η μονάδα μπαίνει σε καραντίνα αφού πρώτα έχει απολυμανθεί.

Αυτό το πρωτόκολλο θα ενεργοποιηθεί και στην περίπτωση των κρουσμάτων στο νομό Ηρακλείου. Τις τελευταίες ώρες είναι σε εξέλιξη αλλεπάλληλες συσκέψεις μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων του νησιού για τη διαχείριση της κατάστασης που προκαλεί έντονη ανησυχία για πιθανό «ντόμινο» στο νησί.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία 24ωρα, έχουν τεθεί σε εφαρμογή έκτακτα υγειονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της νόσου, με αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις ζώντων αιγοπροβάτων σε όλη την επικράτεια.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων κατά Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ατυχής η ανακοίνωση» για τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο

«Είναι από τις σπάνιες εκείνες φορές που υπουργείο Εξωτερικών άλλου Κράτους επιχειρεί να παρέμβει ανοιχτά στη Δικαιοσύνη της χώρας μας», αναφέρεται - μεταξύ άλλων - στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων
THE LIFO TEAM
ΔΙΚΗ ΤΕΜΠΗ

Ελλάδα / Δίκη για τα Τέμπη: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση για την υποστήριξη της κατηγορίας

Στο επόμενο διαδικαστικό στάδιο εισέρχεται σήμερα η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, με την εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας να αναμένεται να προτείνει ποιες από τις παραστάσεις προς υποστήριξη της κατηγορίας θα γίνουν δεκτές
THE LIFO TEAM