Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία της Πυροσβεστικής για τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα που καλείται να αντιμετωπίσει με το έμψυχο δυναμικό της να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες.

 

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου και συγκεκριμένα από τις 06:00 στις 13 Αυγούστου μέχρι τις 14 Αυγούστου, εκδηλώθηκαν 91 δασικές πυρκαγιές.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, καλύτερη είναι από το πρωί της Δευτέρας η κατάσταση στα δεκάδες μέτωπα πυρκαγιών, που εκδηλώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στη Ζάκυνθο.

 

Αυτή τη στιγμή στη Ζάκυνθο βρίσκονται 140 πυροσβέστες με 40 οχήματα καθώς και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ και προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές στην περιοχή της Βολίμας όπου είναι ανοιχτά τέσσερα μέτωπα, ενώ ο δήμος ζητά να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι έχουν προκύψει εστίες πυρκαγιών σε κατοικημένες περιοχές στις Βολίμες, στο Καλαμάκι και στο Βασιλικό που θα μπορούσαν να βλάψουν εμφανώς και τουριστικές εγκαταστάσεις κι αυτό είναι κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα τις αρχές και τους επιχειρηματίες.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr