Πανελλήνιες 2022: Τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

Πανελλήνιες 2022: Τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική Facebook Twitter
0

Σε μαθήματα κατεύθυνσης εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές έδωσαν Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική. Αναλυτικά τα θέματα, όπως τα κοινοποίησε το υπουργείο Παιδείας:

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος των Λατινικών πατήστε εδώ.

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος της Χημείας πατήστε εδώ.

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος της Πληροφορικής πατήστε εδώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές των ΓΕΛ ολοκληρώνουν τα εξεταζόμενα μαθήματα την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία. Οι μαθητές των ΕΠΑΛ τελειώνουν με τις εξετάσεις στις 17 Ιουνίου. Ακολουθούν τα Ειδικά Μαθήματα 18-30 Ιουνίου, τόσο για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, όσο των ΕΠΑΛ.

Πότε ανακοινώνονται οι βαθμοί

Οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ, γεγονός που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε διαφορές στον υπολογισμό των μορίων.

Οι εισακτέοι στα ΑΕΙ φέτος είναι 68.394, περίπου 10% λιγότεροι από πέρσι (77.415), ενώ στο νούμερο αυτό δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο εμπορικό Ναυτικό.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ