Στις 28 με 30 Μαΐου ξεκινά το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης των γυμναστηρίων και των παιδότοπων και το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την ψηφιακή αναβάθμιση των δικηγόρων.

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως ο προϋπολογισμός για παιδότοπους και γυμναστήρια θα ανέλθει στα 20 εκατομμύρια ευρώ και για την ψηφιακή αναβάθμιση των δικηγόρων στα 16 εκατομμύρια ευρώ. 

 

Τα προγράμματα αυτά έρχονται σε συνέχεια του προγράμματος της εστίασης που ξεκινά την Παρασκευή 14 Μαΐου και θα έχουν ως συνέχεια το πρόγραμμα για τον τουρισμό που σύμφωνα με τον υπουργό θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες. 

 

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης διευκρίνισε ότι οι κλάδοι των γυμναστηρίων και των παιδότοπων θα ενισχυθούν με πόρους του ΕΣΠΑ. Σε ό,τι αφορά τους δικηγόρους, τα κονδύλια θα διατεθούν για «την αναγκαία αναβάθμιση της υποδομής των γραφείων τους προκειμένου να ανταποκριθούν σε συνθήκες παροχής των υπηρεσιών τους μέσω τηλεδιάσκεψης και σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων».