Στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι βρέθηκαν χθες το βράδυ άνδρες της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο επιβολής των έκτακτων μέτρων στην Αττική κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

 

Η πλατεία Βαρνάβα είναι από τις περιοχές που έχουν μπει σε «κόκκινο» συναγερμό στην Αττική λόγω του συνωστισμού που παρατηρείται κάθε βράδυ.

 

Άνδρες της αστυνομίας ζήτησαν από τον κόσμο να απομακρυνθεί από την πλατεία ενώ περιπολικά αναπαρήγαγαν το ηχητικό σήμα με τις οδηγίες.

 

Σε όσους δε, παρέμειναν στην πλατεία, βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους 150 ευρώ.

 

Αναλυτικά, το μήνυμα της ΕΛΑΣ, που θα ακούγεται σε ελληνικά, αγγλικά και αραβικά, στους δρόμους έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, αναφέρει: «Δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε πάρκα, πλατείες και άλλες εξωτερικούς χώρους.

 

»Για την παράβαση προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ. Η απαγόρευση ισχύει έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Ας κάνουμε όλοι υπομονή. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία».

 

Υπενθυμίζεται ότι, από τη Δευτέρα (21/09) έως και τις 4 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της επιβολής των έκτακτων μέτρων στην Αττική απαγορεύεται η συνάθροιση σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους πάνω από εννέα άτομα.