Το όζον ξεπέρασε και το όριο συναγερμού

Το όζον ξεπέρασε και το όριο συναγερμού Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Υπέρβαση του ορίου του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3), αλλά και του ορίου συναγερμού (240 μg/m3) για το όζον, κατεγράφη σήμερα με βάση τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, όπως αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, μέχρι τις 14:00 είχε σημειωθεί υπέρβαση του ορίου συναγερμού στον σταθμό μέτρησης της Νέας Σμύρνης, όπου καταγράφηκε τιμή της τάξης των 245 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο.

Υπερβάσεις του ορίου ενημέρωσης καταγράφηκαν στον σταθμό της Αθήνας στις 13:00 (206 μg/m3), και στις 12:00 στους σταθμούς του Περιστερίου και της Ελευσίνας (και στους δύο 226 μg/m3).

Για το λόγο αυτό, από το υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού: «Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Αναμένεται η μείωση των τιμών όζοντος αργά το απόγευμα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ