Οργανωμένο έγκλημα: Στο «μικροσκόπιο» οι διαδρομές του «μαύρου χρήματος» μετά τις δολοφονίες σε Σεπόλια και Βάρη

Οργανωμένο έγκλημα: Στο «μικροσκόπιο» οι διαδρομές του «μαύρου χρήματος» μετά τις δολοφονίες σε Σεπόλια και Βάρη Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην Αστυνομία και την κυβέρνηση μετά τις δολοφονίες που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στη χώρα, πίσω από τις οποίες φέρεται να βρίσκεται το οργανωμένο έγκλημα.

Οι αναλυτές της Ασφάλειας έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» κάμερες, τηλέφωνα και καταθέσεις, προκειμένου να εξιχνιάσουν τα δύο συμβόλαια θανάτου σε Σεπόλια και Βάρη. Πρόκειται για δύο δολοφονίες που σημειώθηκαν στην Αττική μέσα σε 15 ώρες, με θύματα στα Σεπόλια τον 32χρονο ποινικό και στη Βάρη τον παλαίμαχο πυγμάχο.

Τα δύο αυτά συμβόλαια θανάτου αλλά και το περιστατικό με τους πυροβολισμούς πολυκατοικίας στον Άλιμο έχουν κινητοποιήσει τις Αρχές με την ομάδα κρούσης της ΕΛ.ΑΣ. να χρησιμοποιεί τη μέθοδο «follow the money», σε μία προσπάθεια να φτάσει στα «μεγάλα κεφάλια» του οργανωμένου εγκλήματος, αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, ψάχνουν τις διαδρομές του «μαύρου χρήματος» του οργανωμένου εγκλήματος, ενώ αναμένεται να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Στόχος αφενός να κλείσουν όσο το δυνατόν οι στρόφιγγες παραγωγής χρήματος, με ελέγχους σε νυχτερινά κέντρα και παράνομα καζίνο, αφετέρου να αποκαλύψουν τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες.

Αναδιάταξη του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ.

Σε άμεση αναδιάταξη του επιχειρησιακού σχεδίου της προχωρά η ΕΛΑΣ για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και την ενίσχυση της αστυνόμευσης, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στις δύο συσκέψεις που συγκάλεσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στις οποίες συμμετείχαν πολλοί αξιωματικοί από διάφορες Υπηρεσίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενισχύεται το δίκτυο πληροφοριών και ερευνών της Αστυνομίας, ενώ επικαιροποιείται η χαρτογράφηση των ενεργών εγκληματικών ομάδων, με ονόματα και διευθύνσεις. Σημειώνεται, ότι το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικοί αστυνομικοί έλεγχοι σε αρκετά νυχτερινά μαγαζιά.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ