Σούπερ μάρκετ και καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Σάββατο, 2 Ιανουαρίου.

 

Οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους την Κυριακή 3 Ιανουαρίου καθώς τόσο τα σούπερ μάρκετ όσο και τα καταστήματα τροφίμων θα είναι ανοιχτά, και το λιανεμπόριο έχει τη δυνατότητα ανοίγματος, με προαιρετικό ωράριο. Για την πραγματοποίηση των αγορών οι καταναλωτές θα στέλνουν sms με τον αριθμό 2 στο 13033. Φαρμακεία και συνεργεία αυτοκινήτων θα παραμείνουν κλειστά.

 

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων μπορούν να ανοίξουν παρά το lockdown με ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 έως 21:00 την Κυριακή 3 Ιανουαρίου.

 

Αναλυτικά η ΚΥΑ:

 

- Δυνατότητα λειτουργίας 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21.00 καταστήματα τροφίμων, εξαιρουμένων των φαρμακείων και συνεργείων αυτοκινήτων.

- Τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.


- Απόσταση ενάμισι 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.


- Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.


- Ωράριο λειτουργίας έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.


Προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων με click away την Κυριακή


Όσον αφορά το λιανεμπόριο, τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας με click away την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο από τις 7:00 έως τις 21:00.