Ομαλή η προσγείωση του αεροσκάφους στην Κέρκυρα - Αιτία της περιπέτειας, 14 γλάροι στην τουρμπίνα

Ομαλή η προσγείωση του αεροσκάφους στην Κέρκυρα - Αιτία της περιπέτειας, 14 γλάροι στην τουρμπίνα Facebook Twitter
Ο κινητήρας του αεροσκάφους «ρούφηξε» 14 γλάρους, με αποτέλεσμα ο πιλότος να ζητήσει αναγκαστική προσγείωση - Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
0

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια επιβατών και πληρώματος ενός Airbus με προορισμό το Ντίσελντορφ που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, λίγο μετά την απογείωσή του

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, λίγο μετά την απογείωσή του, στις 18:20 από το αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» και ενώ είχε πάρει ύψος, το αεροσκάφος έπεσε πάνω σε σμήνος γλάρων, με 14 πτηνά να καταλήγουν στον δεξιό κινητήρα. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι κραδασμοί και οι αναταράξεις ήταν έντονοι με αποτέλεσμα το Airbus Α320 της εταιρείας Eurowings να κάνει αναστροφή και ο πιλότος να ζητήσει εσπευσμένα προσγείωση στο αεροδρόμιο. 

Η πυροσβεστική του αεροδρομίου τέθηκε σε συναγερμό, ωστόσο, δεν χρειάστηκε να επέμβει αφού όλα εξελίχθηκαν ομαλά.

Το αεροσκάφος που μετέφερε 168 επιβάτες βρίσκεται ακόμη ακινητοποιημένο, με τους επιβάτες να περιμένουν ενημέρωση για την αναχώρησή τους, προφανώς με άλλο αεροσκάφος.


Σημειώνεται πως παρότι δεν είναι σπάνια τα ανάλογα περιστατικά με πτηνά σε κινητήρες, ο αριθμός των γλάρων που βρέθηκαν στο συγκεκριμένο Airbus δεν ήταν συνήθης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ